 |
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan Av.Mehmet Saim Dikici |
 |
|
|
|
|
|
|
Yargıtay, bir hastanede sürekli görevli olmayan bir doktor tarafından geçici olarak ameliyat yapılması halinde, doktor hatası nedeniyle Hastanenin kusursuz sorumluluğu olduğu düşüncesindedir.
|
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
davacının davalı hastaneye ameliyat olmak için yattığı, geçici de olsa; belli olayın ( ameliyatın ) yürütülmesi amacıyla davalı doktoru hastanenin çağırdığı, operasyonun birlikte yürütüldüğü anlaşılmaktadır
|
|
 |
|
 |
|
Sayın Av.Mehmet Saim Dikici
Gönderdiğiniz aydınlatıcı kararınız bence adalete uygun: O karardan anlaşılan hasta hastaneye gelmiş ve doktoru hastane temin etmiştir.
Konuyu ikiye ayırırsak daha kolay incelenir:
1- Hasta dışarıdan doktorunu seçer, hastaneye hangi doktoru istediğini söyler.
Bu durumda hastanenin sorumlu tutulması adalete aykırı olur. Doktor hastane için çalışmamaktadır.
2- Hasta hastaneyi seçer; hastane (kendi çalışanı olan doktoru görevlendirir veya) dışarıdan doktoru görevlendirir.
Bu durumda hastanenin sorumlu tutulması adalete uygun düşer: Hastanenin doktoru görevlendirmesi durumunda doktor hastane için çalışmaktadır. Hastanenin adam çalıştıran sıfatıyla sorumluluğu doğar.
Ben sorudan hastanın dışarıdan doktorunu seçtiğini anladım. Umarım yanlış anlamışımdır.
Saygılarımla