Mesajı Okuyun
Old 26-09-2009, 20:09   #5
Bozburun

Sn.Meslekdaşım
Konunun önemli ve hareket tarzınızı belirleyecek kısmı bu son yazdığınız husus,yâni otonun müvekkilinizin elinden rızası ile mi yoksa rızası hilâfına mı çıktığı meselesi.
Her ne kadar trafik kaydı,mülkiyete karine teşkil etmekte ise de, menkullerde müülkiyetin teslim ile geçmesi hâlini gözetir ve rızanın mevcudiyeti ile mülkiyetin 3.kişiye geçtiğini kabul edersek, ortada nisbi bir hak mevcut olacağından BK hükümlerine göre bir alacak davası açmak gerekecektir.Rıza yok diyorsak bu defa açılması gerekecek dava kötüniyetli zilyede karşı MK 991 e göre dava olacaktır.Sizin ve karşı tarafın ileri sürebileceği delilleri bilmediğim için dava türünü siz takdir edeceksiniz.Her iki dava türünde de kötü niyetli oluş hallerinin kanıtlanabileceği varsayımı ile ilgilerin müteselsil sorumlu oldularını düşünüyorum.Bütün bunlar benim görüşüm,mutlaka böyle hareket edin demiyorum ama,ısrarla üzerinde durduğum husus, müvekkilinizin trafik kaydı nedeniyle 3.kişlere karşı olan hukuki sorumluluğunun devam ettiğini düşünerek, bir an önce harekete geçmeniz gereği.
Selamlar.