Mesajı Okuyun
Old 24-09-2009, 17:02   #8
Av.Duygu Işık Behrem

Takip ettiğim dava dosyalarının her duruşmasının sonrasında müvekkillere bilgi faksı gönderirim.(Bu ayrıca çalıştığım büronun da bir kuralı) (Faks kullanmayan bir müvekkil ise telefon ile bilgilendirme yaparım.)Faksın içeriğinde, o gün girdiğim duruşmada alınan ara kararları bildirir (bazen anlayacakları dilden açıklamalar yapar), şayet müvekkilin bana göndermesi gereken bir masraf (bilirkişi ücreti gibi) veya belge var ise bunu tarih ve süre belirterek ister ve duruşmanın ertelendiği tarihi yazarım. Ha bir de faks iletisinin sonuna o günün anlam ve önemine göre "bu vesile ile iyi çalışmalar dilerim" ; "bayramınızı kutlar mutlu haftalar dilerim" gibi ibareler eklerim ki müvekkil ile iş dışında da ufak da olsa insani bir paylaşımımız olsun. Pek çok müvekkilimin bu faks iletilerini bir dosya halinde sakladığını ve yeni duruşma günü geldiğinde benim faksımın yolunu gözlediklerini biliyorum. Bu iletişim sayesinde onların da dava seyrinin hızlanması yönünde size daha fazla fayda sağladığını söyleyebilirim. Bu konuda kendimi müvekkilin yerine koyarak düşünüyorum; ben bir müvekkil olsam ve bir vekil ile temsil edilsem, her duruşma sonrası durumdan haberdar olmak isterdim doğrusu...