Mesajı Okuyun
Old 23-09-2009, 14:13   #7
Adli Tip

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan glayor
Öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Konuya dönersek yazdıklarınıza göre işçi yazdığım 4 kalemi de talep edebiliyor ki iş hukuku zaten genelde işçinin yanında. Ancak işveren vekili olarak kıdem ve ihbar tazminatını mahsup edebilecekmiyim yoksa işverene 4 kalemi de mi ödeteceğim bu konuda bilgilendirirseniz ve bir yargıtay kararı gösterebilirseniz çok sevinirim. Çünkü 21.md ile ilgili çok fazla yargıtay kararı var ve aradığımı bulmam bir hayli güç.

Siz dört kalemi de, ödetin. Yargıtay kararı bulmaktan daha kolay hem.
Yıllık izin alacağı varsa onu da ödetin, 5 kalem olsun.


Saygın meslektaşım,

Kanun, "İşçi işe başlatılırsa, peşin olarak ödenen bildirim süresine ait ücret ile kıdem tazminatı, yukarıdaki fıkra hükümlerine göre yapılacak ödemeden mahsup edilir." diyor.

Aynı şeyi Suat Bey de, "Kıdem ve ihbar tazminatının mahsubu işveren tarafından işe iade, usulüne uygun olarak gerçekleştirildiğinde (Ve iş akdi feshedilirken işçiye ödendiyse) mahsup edilmektedir" şeklinde dile getirmiş.

Yargıtay kararı aramanıza gerek yok.