Mesajı Okuyun
Old 12-09-2009, 12:42   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı;

Israrla savcılığa şikayette bulunmakla ve sürekli maruz kaldığınız kanuna aykırı ve yaşama hakkınıza kast eden eylemlere karşı kanuni yollara başvurmakla en doğru şeyi yapıyorsunuz.

Bundan vazgeçmeyiniz.

Boşanmış olmanız sebebi ile, ailenin korunmasına ilişkin kanun kapsamında olmadığınız düşünülebilirse de, bazı değerli hukukçuların genişletici ve son derece isabetli yorumları ile, ailenin korunması kanunu kapsamında boşanmış da olsa şiddete uğrayan kadının korunmasına yönelik TEDBİR kararlarının mahkemelerce alınabildiğine tanık oluyoruz.

Amaç kadını korumak ise, boşanmış olduğuna bakılmadan halen şiddetine ve tehdidine devam etmekte olan eski kocanın eylemlerine de son vermesi için ilgili tedbirleri almak gerekir.

Bunun için, bulunduğunuz yere en yakın Aile Mahkemesi'ne doğrudan müracaat ederek, eski eşiniz tarafından şiddete uğradığınızı ve korunma tedbiri istediğinizi bidiriniz.
Örnek tedbirler istekleri aşağırdaki gibidir.

Kusurlu eşin veya diğer aile bireyinin;

a) Aile bireylerine karşı şiddete veya korkuya yönelik söz ve davranışlarda bulunmaması,
b) Müşterek evden uzaklaştırılarak bu evin diğer aile bireylerine tahsisi ile bu bireylerin birlikte ya da ayrı oturmakta olduğu eve veya işyerlerine yaklaşmaması,
c) Aile bireylerinin eşyalarına zarar vermemesi,
ç) Aile bireylerini iletişim araçları ile rahatsız etmemesi,
d) Varsa silah veya benzeri araçlarını genel kolluk kuvvetlerine teslim etmesi,
e) Alkollü veya uyuşturucu herhangi bir madde kullanılmış olarak şiddet mağdurunun yaşamakta olduğu konuta veya işyerine gelmemesi veya bu yerlerde bu maddeleri kullanmaması,
f) Bir sağlık kuruluşuna muayene veya tedavi için başvurması.

Yukarıdaki hükümlerin uygulanması amacıyla öngörülen süre altı ayı geçemez ve kararda hükmolunan tedbirlere aykırı davranılması halinde tutuklanacağı ve hakkında hapis cezasına hükmedileceği hususu şiddet uygulayan eş veya diğer aile bireyine ihtar olunur.

Bundan sonrasının takibi kolluk kuvvetlerinin işi olacaktır.

Tedbir istemi herhangi bir harca, masrafa tabi değildir. Altı ayın sonunda, şiddet devam ediyorsa yine talepedilebilir.

Sayın Katılımcı

Adalet için kanun yollarına başvurmaya devam ediniz.

Ayrıca,yine gelişebilecek bir olay karşısında cumhuriyet savcılığından kendinize avukat tayin edilmesini, davanızı avukat ile takip etmek istediğinizi bildiriniz.

Eğer avukatlık ücreti ödeme olanağınız var ise, mutlaka davalarınızı avukat ile takip ediniz çok daha güçlü olur haklarınızı eksiksiz savunursunuz. Bir de bunu deneyin..

Saygılar.