Mesajı Okuyun
Old 02-09-2009, 17:19   #13
Noyan Yiğit

Sayın Aybüke Kağan benim yazmış olduğum 9 no'lu mesajdaki linki ve Yargıtay içtihadını okudunuz mu bilemiyorum. Bunları okuduğumda ben şunu anladım.Doğruysa.

1nci ödeme emrine karşı iptali için hem dava açılıyor, hem de takibe itiraz ediliyor. Sadece itiraz edilmiş olsa idi bir problem olmıyacak idi. O zaman itirazın iptali veya kaldırılması için dava açacaktık. Ancak itiraz ile birlikte ödeme emrinin iptali de istenip, ödeme emrinin iptaline karar verilince, artık bu ödeme emrine yapılan itirazın bir önemi kalmıyor. Yargıtay içtihadın da diyor ki eğer ödeme emrinin iptali kararı kesinleşirse takibin devamı için 2 nci bir ödeme emri çıkartılması gerekeceğinden... yani ödeme emrinin iptali kararı kesinleşmiş ise itirazın kaldırılması istemi fuzulidir. Zira ödeme emrinin iptaline ilişkin kararın kesinleşmesi ile itiraz da ortadan kalkmıştır. Bu takibin devamı için 2 nci bir ödeme emri çıkarmak lazımdır. Yani sizim buyurduğunuz gibi artık takibin durmasından bahsedilemez. İçtihatta takibin devamını sağlamak için 2nci bir ödeme emri çıkarmaktan bahsediyor.Eğer sizin dediğiniz gibi olsaydı.Bu takdirde takip durmuştur. Artık burada 2 nci bir ödeme emri çıkarılamaz derdi.Bence icra müdürünün 2 nci bir ödeme emri çıkarmasında bir usulsüzlük yok. Burda benim için problem benim 2 nci ödeme emrini ödeme emrinin iptaline ilişkin kararın kesinleşmesinden önce çıkarmış olmam. Yani ben problem olduğunu düşünüyorum ve bunun için burada bu sorunumu tartışmaya sundum ve yardım istedim.

Katkı da bulunan bazı meslektaşlarım da bu sorun teşkil etmez. İkinci ödeme emrine bir itiraz olmadığına göre takibe devam edebilirsiniz diyorlar. Bakalım böyle bir talepte bulunduğumda İcra Müdürü ne diyecek; itiraz var takip durdu mu diyecek, yoksa talebimiz üzerine hacze gidecek mi ? Teşekkür ederim katkınıza.