Mesajı Okuyun
Old 31-08-2009, 22:08   #2
üye8180

 
Varsayılan

Sayın Konuk, eşinizin aşırı kıskanç oluşu, ailesinin size olumsuz müdahalelerine göz yumması kusurlu eylemlerdir. Ayrıca psikolojik ve sosyal şiddete maruz kaldığınızı da söyleyebiliriz. Şiddet uygulamak da haksız bir davranıştır. Bu sebeplere ve varsa diğer sebeplere dayanarak boşanma davası açma hakkınız bulunmaktadır. Yine şiddetten korunmak için 4320 sayılı Ailenin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili yönetmelik gereği en yakın aile mahkemesine müracaatla, eşiniz aleyhinde koruma kararı verilmesini talep edebilirsiniz. Bu koruma kararı ile, eşinizin şiddet içeren eylemlerine derhal son vermesi, evden uzaklaştırılması, bulunduğunuz yere yaklaşmaması vb. tedbirlere hükmolunur.

İntihara teşebbüs etmeniz, bu olumsuzluklar sebebiyle uğradığınız ruhsal /duygusal çöküntünün bir neticesi olarak ortaya çıkmış olabilir. Uğradığınız şiddeti ve bu şiddetin sizin fiziksel ve ruhsal sağlığınız üzerinde yarattığı/yaratacağı olumsuz etkileri, üniversitelerin Adli Tıp ana bilim dalı servislerine yapacağınız başvuru ile belgelendirme imkanınız vardır. Bu rapor, boşanma davasında delil niteliğinde işinize yarayabilir.

Yaşı küçük çocuğun, anne bakım ve şefkatine muhtaç olması sebebiyle velayet hakkı ekseriyetle anneye bırakılmaktadır. Düğünde size takılan altın ve paralar hediye olarak nitelendirildiğinden sizin şahsi malınız olarak kabul edilir. Boşanma davası ile birlikte talep etme hakkınız bulunmaktadır.

Bir avukat yardımı almanızı, yoksul iseniz bulunduğunuz yer baro adli yardım servisine başvurarak, size bu hukuki süreçte bir ücretsiz vekil atanmasını talep etmenizi önemle öneriyoruz.