31-08-2009, 15:36
|
|
|
Öncelikle siz davayı bir davalı için geri almak istediğinizi belirtmişsiniz, diğer davalı vekili kabul etmediğini dile getirmiş. burada diğer davalı vekilinin kabulü gerekmez. kimin yönünden geri almak istiyorsanız onun kabulü aranır. (HUMK 185)
Bu sırada hakimin size feragati önermesi de doğru olmuş diye düşünüyorum. çünkü feragat kabule bağlı değil ve tebligat yapılamayan davalının rızasını arama koşulu da kalkmış oluyor.
Bundan sonra sizin "mümkünse kısmi feragat" isteğiniz üzerine hakim " 'davalılardan biri hakkında feragat etmek istiyoruz" şeklinde tutanağa yazdırmış.
Taraflardan birisi için feragat yapılabileceğini düşünüyorum. feragat bölünemez görüşüne de katılmıyorum. HUMK 94. maddede açıkça kısmi feragat halini anlatmaktadır. eğer böyle bir kural olsa idi 94/3 yersiz bir düzenleme olurdu.
Söz konusu davanızda da taraflardan birisi için feragat edebileceğinizi düşünüyorum. aksine bir kanun maddesi olduğunu bilmiyorum. Böyle bir düzenleme ceza davalarında şikayetten vazgeçmede söz konusudur.
|