Mesajı Okuyun
Old 07-09-2006, 19:45   #1
Av.Ayşe

 
Varsayılan Danıştay Saldırısından Ağır Yaralı Olarak Kurtulan Mustafa Birden Göreve Başladı

Türban kararı nedeniyle hedef oldukları silahlı saldırıdan ağır yaralı kurtulan Danıştay 2. Daire Başkanı Mustafa Birden, görevine başladı. Birden, saldırıya gerekçe gösterilen işyerine giderken türban takmakla ilgili yasak kararlarının geneli kapsamadığını, sadece o dosyayla ilgili olduğunu anlattı.
Dün akşamki adli yıl resepsiyonunda duyguları sorulan Birden, "O sıkıntıları bitirdim. 20-30 yıl önce neysem şimdi de oyum. Ben inandığım kararları veriyorum, vereceğim" diye konuştu. Birden, kanlı saldırının gerekçesi olarak gösterilen ve sokakta da türban yasağı anlamına geldiği iddiasıyla tartışılan kararlarını da şöyle değerlendirdi:
"Danıştay'ın zaten birçok benzer kararı var. Bir kişiyi ilgilendiren karar. Sokaktakilere, örneğin Tarım Bakanlığı'nda çalışanlara, hastanedeki doktora bunu uygulayamazsınız. Bu sadece o davacının ana sınıfı müdürlüğünün geri alınması kararıdır. Bunu, bu şekilde olmasını ülke açısından hiç istemezdik ama bu üzücü olay oldu. Ben de arkadaşımın kaybından dolayı çok üzgünüm. Ama biz görevimizi bağlılıkla yaptık. Bundan sonra da elimizden geleni yapacağız."


http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=198023