Mesajı Okuyun
Old 06-09-2006, 14:11   #42
Av. Şehper Ferda DEMİREL

 
Varsayılan

Sn.İnc,

Sorum sadece şu demişsiniz son olarak, bu tahsilat makbuzuyla para tahsil edilebilir mi ve itiraz ettiğimiz için kötüniyet tazminatına mahkum edilir miyiz.

Ben bu konudaki düşüncemi dile getirdim. Tahsilat makbuzunun bu haliyle rücu belgesi niteliği taşıdığını düşünüyorum. Rücu belgesi hukuki niteliği yapılaması durumunda dahi, yazılı bir belge olması, miktarın açık seçik belli olması gibi nedenlerle yargılamaya muhtaç olmadığını. Bu nedenle paranın B tarafından tahsil edilebileceğini ve inkar tazminatına da mahkum edilebileceğinizi.

Forumda saygı sınırının aşıldığını düşünmüyorum, mesajların tümünü okudum, ancak giderek forumun ciddiyetini kaybetmeye başladığı konusunda sizinle hemfikirim.

Tüm yazılanlar size yönelik değil. Meslektaşların karşılıklı yanıtları kabul etmeyip birbirlerine verdikleri yanıtlar daha çok. Lütfen üzerinize alınmayınız.

Ve sizden ricam, bir soru yönelttiğinizde, sorunuzu ve verilen yanıtları takip etmeniz. Soru sahibinin ayrıntılar konusunda yönlendirmesi ve forum takibi düzenli olmayınca, dere yatağına değil, her darbeyle açılan oluklara akıyor

Saygılarımla...