26-08-2009, 09:35
|
#5
|
|
Sayın Konuk,Ses kaydını delil olarak kullanabilmeniz mümkün değildir,çünkü;bu kanunumuz tarafından hukuka aykırı delil olarak kabul edilmektedir.Telefonları hakim kararı olmadan dinlemek ve bu görüşmeleri kayıt altına almak hukuka aykırı bir davranıştır ve mahkemece dikkate alınmıyor.
Bu sebeple hakime bu talebinizi iletmeniz daha doğru olabilir diye düşünüyorum,çünkü aksi halde bu görüşmeyi kayda alırsanız aynı zamanda bir suç işlemiş olacaksınız.Çünkü bu fiil Haberleşmenin Gizliliğini İhlal kapsamına girmektedir ve kanun bu konuda şöyle bir düzenleme getirmiştir;
Haberleşmenin gizliliğini ihlal;
MADDE 132 -
1) Kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlal eden kimse, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Bu gizlilik ihlali haberleşme içeriklerinin kaydı suretiyle gerçekleşirse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
2) Kişiler arasındaki haberleşme içeriklerini hukuka aykırı olarak ifşa eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Ve aynı zamanda 'Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve İzinsiz kayda alınması' da Türk Ceza Kanunu tarafından bir suç olarak kabul edilmektedir ve şöyle bir düzenleme getirmiştir;
-Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması-
MADDE 133 -
1) Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları, taraflardan herhangi birinin rızası olmaksızın bir aletle dinleyen veya bunları bir ses alma cihazı ile kaydeden kişi, iki aydan altı aya kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
2) Katıldığı aleni olmayan bir söyleşiyi diğer konuşanların rızası olmadan ses alma cihazı ile kayda alan kişi altı aya kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
(3) Yukarıdaki fıkralarda yazılı fiillerden biri işlenerek elde edildiği bilinen bilgilerden yarar sağlayan veya bunları başkalarına veren veya diğer kişilerin bilgi edinmelerini temin eden kişi altı aydan iki yıla kadar hapis ve bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. Bu konuşmaların basın ve yayın yoluyla yayınlanması hâlinde de aynı cezaya hükmolunur.
Bu sebeple hak arayışınızda haklı iken haksız duruma düşmemeniz için böyle bir şey yapmanız elzem ise hakime gerekli durumu izah ederek izin almanız gerekir.
Msn konuşmalarında belirttiğiniz kadarıyla evlilikte sadakat yükümlülüğüne uymayacak bir tutumun var olup olmadığı hakimin görüşüne bağlıdır.
Uğradığınız fiziksel şiddeti raporlarla kanıtlayamamanız halinde bundan haberdar olan tanıklar dinlenebilir.
Sizin evlilikten önce aldığınız eşyalar neticede evlilik içerisinde birlikte kullanmanız niyetiyle alınmıştır.Daha sonrasında senetleri birlikte ödediğinizi belirtiyorsunuz.Evliliğinizde mal paylaşımı konusunda herhangi bir mal rejimi seçmemişseniz yasal olarak Edinilmiş Mallara Katılma Rejimine tabi olmaktasınız.
Edinilmiş Mallara Katılma Rejimi'ne göre şahsi eşyalarınız;kişisel ihtiyaçlarınıza yönelik olan eşyalar,tarafların evlenmeden önce sahip oldukları mallardır.Sizin söylediğiniz üzere evlilik için almış olduğunuz eşyaları,eşiniz ödediği için kişisel malı olarak görülebilmekte ise de tarafların evlenmelerinden başlayarak emekleri karşılığında edindikleri mallar,yâni yaptıkları iş ya da meslek sebebiyle elde ettikleri kazançlardan edindikleri mallar da edinilmiş mallar olarak geçmektedir.Sonuçta bu eşyaların ödeme yükümünü birlikte gerçekleştirmişsiniz.
Bir avukat ile bu duruşmayı sürdürmenizde yarar olacaktır.
|