Mesajı Okuyun
Old 20-08-2009, 09:03   #4
yeldakullap

Varsayılan ilginiz için teşekkürller ve gelişmeler

Merhaba arkadaşlar, öncelikle çok teşekkür ederim.. ben 25 bin tl ödeme yaptım ve bugün yasağı kaldırma yazısını göndereceklerini söylüyorlar..ihtirazi kayıt dilekçemi verdim aynı gün.. ancak benim bu kadar sorunda heyecanlı ve tereddütlü davranmamın nedenlerini sizinle paylaşmak istiyorum..
önce tanıdık bir maliyeden amirle görüştüm.. kendisi hukuk mezunu biri olarak teminat aranır geri kalan borç için dedi ( buradan idare tarafından fikir alınmamması gerektiğini gördüm), daha sonra vergi müdürü ile görüşmeye gittim.Müvekkil ödeme yapacak yasak kalkarmı dedim..tabi size özetliyorum..olayı özetleyerek yaptım.oda teminat vermeniz lazım dedi önce sonra.. toplam borç 111-tl idi . sonrada 25 değil 35-40 verin teminat istemeyelim dedi..bide müvekkilin adresini istedi çok soğuk, beni kovalarcasına ve sertti. yani bana borçlu gibi davrandı.bide müvekkilin adresini isteme şekli çok kötü idi. ben dosyayı incelemmek istedim.inceleyemezsiniz dedi. peki biz nassıl dava açacağız dosyayı görmeden dedim. Oda açın vergi mahkemesindee incelersiniz dedi. Daha sonra yazılı dilekçe ile istediğniiz belgeyi alabilirsiniz dedi. bende neyi alacağımı dosyaya görmeden bilemem dedim. sonra yazılı dilekçe ile borç dökümünü istedim.dilekçeyi havale ederken.. müvekkilinizi adresi yok dedi. oysa vekaletim vardı ve vekalette müvekkilin yurt içi adresi vardı. Müvekkilin yurtdışında olduğunu söylemiştim. Yani özetle sürekli açık yakalamaya çalıştı, bilgi vermedi ve yasal haklarımı söylemedi ve var olan yasal durumu da çarpıttı. Ben yasağın kalktığına şükrediyorum ama Vergi Dairesinin Tutum bir cezaevinde ki infaz memurlarının tutumundan farklı değildi.. Bir avukata yanlış beyanda bulunacak kadar ( para tahsili için) cesurdu. Esaasen 100 ün altına düşünce otomatik yasak kalkıyormuş. Ama bir avukat olarak bile bir hayli zorlandım. Sıkılmakta kızmak da haklı değil miyim?