Sayın Av. Ömer Kavili
Cezaevlerinin sorunlarını kamuoyu da bilirse, Bakanla konuşmaya gerek kalmaz. Bakan cezaevlerinin sorunlarını zaten biliyordur.
Ama biliyorum ki, bu sitenin üyesi olan binlerce hukukçu cezaevlerinin sorunlarını bilmiyor. Demokratik sistemin işleyişinde kamuoyunun büyük önemi var. Ölüm orucu ile duyuru, kamuoyu tarafından antipatik karşılanmakta. Şimdiye kadar hiç bir ölüm orucu amacına ulaşamadı. Gandhi'nin ölüm orucu bile Hindistan'daki iç çatışmaları durduramamıştı.
Ölüm orucu çaresiz olanların son başvuru yoludur. Bir avukatın bu yolu seçmesi de kamuoyu tarafından kabul edilemez. Kamuoyu avukatların hak elde etmek için mücadele etmesini bekler. Ölüm orucu bir avukatın mücadele yolu olamaz. Bu nedenle ölüm orucuna giren Sayın Behiç Aşçı'nın avukat kimliğinin öne çıkarılmaması doğru olur. Bu orucu vatandaş kimliği ile yaptığını düşünmek gerekir.
Sayın Behiç Aşçı'nın orucunun yararlı olması için bu başlık altında cezaevlerinin sorunlarını tartışmak bence yapılacak en doğru iş olur.
Tartışmayı ben başlatmak istiyorum :
Cezaevlerinin durumu 20 yıl öncesine göre çok iyidir. Zaman içinde daha da iyileşecektir. Devletin olanakları ölçüsünde artarak görevlendirilecek uzmanlar ve sağlanacak ortamlar ile suçlunun ıslahı mümkün olacaktır.
Buyrun !! Kamuoyu oluşturmaya başlayalım.
Saygılarımla