|
|
|
|
EŞİm BaŞka Kadinlar YÜzÜnden Evİnİ Terkettİ.Çocuklarina Ve Evİne HİÇbİr Şekİlde Maddİ Vemanevİ Destek Olmuyor.boŞanma Davasini Kendİ AÇyi Ve AnnaŞmali BoŞanmak İstİyor Nafaka Olarak DÜŞÜk Bİr Mİktar Verdİ Kabul Etmedİm.bunun Üzerİne Ben Tazmİnat Davasi AÇabİlİrmİyİm.baŞka Kadinlara GİttİĞİnİ Kanitlarsam Mahkemede Benİm Akİbetİm Ne Olur.ve Çocuklarimi BÖyle Bİr Adama Vermeye Bİlİrmİyİm
|
|
 |
|
 |
|
Anlaşmalı boşanma şartları:
-Evliliğin en az bir yıl sürmesi gerekir.
-
Eşlerin birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin davasını kabul etmesi gerekir.
-Hâkim eşleri dinleyerek iradelerini serbestçe açıkladıklarına kanaat getirmelidir.
-Hakimin boşanmanın malî sonuçları ile çocukların durumu hususunda eşlerce kabul edilecek düzenlemeyi uygun bulması şarttır. Hâkim, tarafların ve çocukların menfaatlerini göz önünde tutarak bu anlaşmada gerekli gördüğü değişiklikleri yapabilir.
Bu duruma göre, anlaşmalı boşanmada; cocukların velayetinin hangi tarafta olacağı, çocuklar ve eş için ödenecek nafaka miktarı,eşyaların paylaşımı ,velayet kendisinde olmayan taraf bakımından cocukla kurulacak şahsi ilişkinin günü,saati,varsa maddi manevi tazminat konusu gibi ikonularda belirlenen miktarlar konusunda her iki tarafında mutabık olması zorunludur.
Eşinizin bu konularda yapmak istediğiniz düzenlemelere karşı çıkması halinde anlaşmalı boşanma'dan söz edilemez.Zira sadece tek tarafın istemlerinin yer aldığı boşanma protokolü-Anlaşmalı boşanmalarda taraflar arasında uzlaşmaya varılmış hususları içeren anlaşma metni-olmaz.Boşanma protokolünü taraflar mutabık olacakları noktaya gelecekleri şekillde hazırlar ve mahkemeye sunarlar.
Anlaşmalı boşanma şartları oluşmadığı takdirde boşanmak isteyen taraf diğer boşanma nedenlerinden birini ileri sürerek boşanma davası açabilir.Örneğin şiddetli geçimsizlik nedenine dayanarak.Bu durumda bu nedene dayanan taraf iddiasını ispat etmekle yükümlüdür.
Eşinizin sizi aldatmasını ispatlamanız halinde mahkeme lehinize manevi tazminat hükmedecektir. Acak bu tazminatın miktarı sizin ve eşinizin maddi durumuna göre değişiklik gösterirecektir.
Boşanma davası açmanız halinde mahkeme size ve çocuklarınıza dava süresince tedbir nafakasına hükmeder.
Boşanma davası açılmadan da nafaka için dava açabilirsiniz.Eşler birlikte yaşarken diğer eşin dava tarihinden geriye bir yıl ve dava tarihinden sonrfaki süre için diğer eşin katkısının belirlenmesini isteyebilirler.
Tüm bu işlemleriniz sırasında bir avukattan hukuki destek almanızı maddi durumunuzun yeterli olmaması halinde bulunduğunuz ilin barosuna başvurmanızı öneririz.
Saygılarımla,