05-08-2009, 21:16
|
|
|
tapu iptali ve tescil davası açacağız ama...
saygıdeğer meslektaşlarım
bir ev(tek daire) düşünelim ki tapuda murisin mirasçılarının müşterek yeri olarak geçsin...mirasçılarsa iki kardeş,kardeşlerden biri müvekkilim...ancak haklı sebeplerle tapu iptali ve tescil davası açıp,bu evi müşterek durumdan çıkarıp sadece müvekkilimin mülkiyetine geçirmeyi düşünüyorum...ancak bir sorun var...
evdeki elektrik aboneliği diğer kardeşinin üstüne..yıllardır fiilen oturan ve faturaları ödeyen müvekkilim...müvekkilimin kardeşi uzun süredir buralarda değildi...daha yeni gelmiş ve elektrik kurumuna ihbarda bulunmuş,kurum ise usulsuz kullanım gerekçesiyle elektrikleri kesmiş,
şimdi bu elektriklerin tekrar açılması için davanın sonuçlanması beklemeden ya da o evde müvekkilimin oturduğunun tespitinin sonuçlanması beklemeden ne yapmak gerekir,
karşı taraf,aboneliğini dondurmuş ve buraya başka bir abonelik alınmaması konusunda talimat vermiş kuruma,yani orda oturan benim demiş kısaca,kurum karineyi onun lehine kabul ediyor,halbuki öyle birşey yok,yıllardır oturan müvekkilim...
bu sorunu bir an evvel ,tedbir mahiyetinde çözecek mercii neresidir...mahkeme kanalıyla bir çözüm olabilir mi yoksa kurumla mı alakalı bir durum?
çok acil çözüm arıyorum,
teşekkürler
|