|
|
|
|
iyi günler
Ben eşimden anlaşmalı olarak yeni ayrıldım.Birkaç ay önce kendisi tüketici kredisi çekti.Bu sırada banka benden gelir belgesi istedi.Belgeyle gittim ,sözleşmede imzaladım.Kendimi kefil olarak görmemiştim söyleyende olmadı çünkü 2 tane de kefili vardı.Şimdi bankayı aradığımda bu krediyi eşimle ortak çekmiş görünüyoruz.Kendisinin bir sürü borcu çıktı.Başka yerlerden onun maaşına haciz gelirse borçlar benim üstüme kalacak Ve bu krediyi ödeyebileceğini zannetmiyorum.Evliliğimin bittiğine mi üzüleyim üstüme bor kalacak ona mı üzüleyim şaşırdım.Bir çözüm yolu var mıdır?Yanıtlarsanız sevinirim.Teşekkürler
|
|
 |
|
 |
|
Sayın Konuk;
Av-Ufuk'un da haklı olarak belirttiği gibi bankaya karşı sorumluluğunuz devam edecektir. Genel Kredi Sözleşmesi'ne attığınız imzadan sonra kredinin geri ödemesindeki aksaklıklar nedeniyle banka tarafından girişilecek icra takibinde siz de borçlu hanesinde yer alacaksınız ve borç bitene kadar da bu durum devam edecektir.
Eski eşinizden, bankaya ödediklerinizi geri istemenizde bazı kaidelere bağlıdır ki burada da Av-Ufuk'a kesinlikle katılıyorum ve bir meslektaşımızdan doğrudan yardım almanızı öneriyorum.
Unutmayın; avukata vermekten imtina ettiğiniz, onlara ödemekten kaçındığınız paraların kat be kat fazlası sırf işinizi avukatla takip etmediğiniz için cebinizden çıkabilir.
İyi günler...