25-07-2009, 13:14
|
|
|
Konunun üzerinden pek zaman geçmemiş. Benim de bir kaç sorum var diyerek konuyu genişletmek istiyorum.
Yukarda meslektaşlarım konuyu, aracı noter satış sözleşmesiyle satın almış olup da durumu trafiğe bildirmemiş 3. kişiler açısından ele aldılar.
Benim sorum bir bakımdan farklılık teşkil ediyor. Ortada Noter satış sözleşmesi yok. 3. kişi yıllar önce fiilen haczedilen aracı teslim edilmek suretiyle (satış sözleşmesi olmaksızın) borçludan satın almış.Yıllardan beri kullandığı araç tarafikte malik gözüken kişinin borcundan dolayı haczediliyor.Noter satış sözleşmesi olmadan açacağımız istihkak davasını kazanma olasılığımız var mı? Delil olarak sadece elimizde araç sahibi tarafından 3. kişiye verilen yetki sözleşmesi (yetki sözleşmesinde 3. kişinin söz konusu aracı istediği kişiye satabileceği belirtilmiş) ve tanıklar var. Yetki sözleşmesi alınmış olmasına rağmen 3. kişinin ihmalkarlığı nedeniyle satış sözleşmesi yapılıp devir alınmamış.
Bu konuda deneyimli meslektaşlarımın acilen bilgilerini benimle paylaşmaları rica olunur. Teşekkürler...
|