Mesajı Okuyun
Old 18-07-2009, 18:25   #2
Doç. Dr. Özge Yücel

 
Varsayılan

Sayın morenostrum,

Yaşadığınız sıkıntı ve verdiğiniz savaşım, gerçekten de çocuğun haklarının ihlal edildiğini gösteriyor. Yasamızda kişisel ilişki kurma hakkı anne ve babaya tanınmış gibi ifade edilse de bu hak esasında öncelikle çocuğa aittir. Çocuğun babasına karşı dolduruşa getirilmesi, babasını görme hakkından yoksun bırakılması çocuk haklarına, Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne, Türk Medeni Kanunu'na ve mahkeme kararına aykırıdır. Ama aykırı demenin çözüm olmadığını ne yazık ki yazdıklarınızdan anlıyoruz.

Şu anda velayetin tevdii davası devam mı ediyor, ret mi edildi? Bunu tam anlayamadım. Eğer reddedilmişse temyiz yoluna başvurmanızı öneriyorum. Devam ediyorsa çocuğun haklarının ihlal edildiğini sözleşmeyi de dayanak göstererek kanıtlamanızı, çocuğun yararının tehlikeye düştüğü konusunda yargıcı ikna etmenizi öneriyorum.

Ayrıca bu konuda verilen kararlar maddi anlamda kesin olmadığından ihlalin devamında çocuğun farklı sorunlar yaşadığını ileri sürerek yeniden bu davayı açabilirsiniz.

Savcılığa yaptığınız şikayetlerden bir sonuç alamadınız mı? Takip edilmiyorsa her defasında yeni bir şikayette bulunun, takipsizlik kararı veriliyorsa itiraz edin, uzun süre boyunca herhangi bir karar verilmiyorsa şikayette bulunabilirsiniz.

Ayrıca bir avukattan destek alıp almadığınızı bilmiyorum ama bu kadar sıkıntılı ve zor bir süreçte bir avukattan destek almanız çok önemlidir.