Mesajı Okuyun
Old 13-07-2009, 18:54   #227
oguzhand0

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Bülent AKÇADAĞ
Vakti zamanında yazdığım cevabımın hala arkasındayım.
Foruma yazan bazı arkadaşların, korkunç bir kin ve nefret içinde olduğunu görmekteyim. Bu durumun sebebini, öncesini, sebebe sebep olan olayları gerçekten çok merak ediyorum
Sayın Akçadağ bakın, üstünüzde yaklaşık 250 mesaj var, bunların %30'u vakıf üniversitelerinin aleyhine mesajlar olsa, 75mesaj, buyrun açın okuyun, bu meramınızı giderin. Ha ama en basit tabirle anlatmak gerekirse; şöyle ki: üniversite eğitimini hukuk üzerine yapmak isteyen bir öğrenci 315 puan aldığında hukuk fakültesine giremiyor ancak, yıllık 10-15 bin lira gibi en azından benim için büyük meblağları ödeme yeteneğine sahip bir öğrenci 285 puan aldığında hukuk fakültesine girebiliyor ve hukuk eğitimi alabiliyor. Ve ben bunu daha da indirgeyerek, sırf parası var diye ÖSS'de kendinden daha başarılı kişilerin okumak istediği bölümü okuyabiliyor. Ve o 315 puan alan öğrenci de hukuk fakültesinde okuyamıyor.
Evet işte kızdığım, sinirlendiğim nokta bu. Sayın Akçadağ; başka sorunuz?

Bununla birlikte "vakıf üniversiteleri tüm dünyada yerleşik, ne var ki bunda?" gibi tamamen mesnetsiz ve temelden yoksun bir savunma içinde olan arkadaşlarımı gördükçe garip hissediyorum kendimi. Bir şeyin tüm dünyada yaygın olması, genel-geçer kabul görmesi, o şeyi doğru mu kılar?

Son olarak, vakıf üniversitelerinin eğitiminden zerre kuşkum yok, asla inanmıyorum sınavlarda kolaylıklar yapıldığı gibi saçma şeylere. Karşı olduğum nokta vakıf üniversitelerinin varlığı ve vakıf üniversitelerinin eğitimi hakkındaki uçuk söylemler.

Alıntı:
Yazan Raşit Tavus
Özel üniversitelere karşı olan, tasvip etmeyen öğrencilere Kadir Has Üniversitesinde burslu okuma imkanı sağlansa acaba kaç tanesi "Ben özel okullarda hukuk eğitimine karşıyım, teşekkürler" diyebilir?
Ve evet Sayın tavus, bunu dedim. Ankara, İstanbul, Marmara, Dokuz Eylül, Anadolu Üniversiteleri Hukuk Fakültelerindeki birçok arkadaşım da bunu dediler.