Mesajı Okuyun
Old 12-07-2009, 16:47   #3
avukat-21

Sayın Hades çok teşekkür ederim Çünki bana "Not" bölümünde çok önemli 2 bilgi vermişsiniz...Biraz daha konuyu açmak istiyorum;

**Kat karş.inş.sözleşmesi ile yüklenici adına bağımsız bölümler tescil edilmiş,bunlar üzerine arsa sahiplerinin lehine teminat ipoteği var.İşler kademeli olarak bittiğinde ipotekler kısım kısım çözülmüş ve yüklenici takyidatsız bağımsız bölümleri 3.kişilere satmış (Problem yok)
Fakat yapılmayan işler var ve dolayısıyla arsa sahiplerinin zararı+gecikme cezası alacağı+iskan problemi mevcut...
Yükleniciden aynen ifayı isteyemeyiz çünki firma batık...(Yapmaz)
Amaç;Yapılmayan işleri tamamlayıp-iskanı almak ve tüm bunlar için uğranılan zarar+mahrum kalınan kar+gecikme cezasını tahsil etmek (Normalde tahsil edemeyiz tabi batık olduğundan ancak lehimize 2 bağımsız bölüm üzerinde inşaat teminat ipoteği var...)
Daha evvel ipoteğin paraya çevrilmesi ile ilgili takip yapmadım inşaat teminatı ipoteği nedir bilmem..Mantık yürütebiliyorum ancak.
--Benim düşüncem,yükleniciye ihtar ile;
*Eksik kalan işleri tamamlayıp-tamamlamayacağını ve geciktiği süreler içinde akit uyarınca ... TL gecikme cezasını ödeyip-ödemeyeceğini .... gün içerisinde yazı ile tarafımıza bildirmesini AKSİ takdirde yüklenici nam ve hesabına bu eksikliklerin giderilerek,yapılan tüm masrafların ve alacağın tahsili için ipoteğin paraya çevrileceği hususunu bildirmek....Yada öncesinde eksikliklerin ve zararın tespiti için bir tespit davası açıp-tespit edilen hususları yine aynı doğrultuda ihtar ederek,cevap alamadığım takdirde ipotek takibi yapmak...FAKAT doğru yolda mıyım bilmiyorum...Tekrar tşk.ler