Mesajı Okuyun
Old 07-07-2009, 16:13   #3
Av. Mehmet Toprak

Benzer bir olayda bir meslektaşımız suç duyurusunun düştüğü Cumhuriyet Savcısı'nı çekin kullanılması halinde suç eşyası sayılacağını ve bu nedenle görüldüğü yerde alıkonulması gerektiğine ikna etti. Savcı Bey 711'e gidin hukuk davası açın dese de daha sonra bu yolların uygulamasının bulunmadığını anladı ve bankaya çalındığı bildirilen çeklerin ibrazı halinde el konulması için yazı yazdı. Bu yazı elden bankaya verildi. Bu sayede kimse çalınan çekleri işleme koymaya cesaret edebilmiş değil. Aynı yolu deneyen pek çok meslektaşımızın ise sayın Cumhuriyet Savcılarını çalınan çeklerin suç eşyası olduğu hususunda ikna etmekte aynı başarıyı sergileyemediklerine (ben de dahil) şahit oldum.
Benim izlediğim yol banka şubesine çeklerin çalıntı olduğu konusunda bilgi vererek çek ibraz edildiğinde keşideci imzasının uyuşmadığına dair çek arkasına kayıt düşülmesini sağlamak şeklinde. Ancak bu yolda takasa sunulan çeklerde işe yaramıyor.
Eğer sayın meslektaşımın sözünü ettiği tespit davasına ilişkin örnek bir uygulaması var ve bu uygulamayı bizimle paylaşma nezaketinde bulunur ise son derece mutlu olacağım.