Konu: İhtar
Mesajı Okuyun
Old 01-07-2009, 12:58   #4
Av.YBayrak

 
Varsayılan

Merhabalar;
Sevgili meslektaşlarım, biliyoruz ki yetkisizlik kararı da temyize tabidir. O nedenle, yetkisizlik kararı üzerine dosyanın yetkili mahkemeye gönderilmesi için yasadaki 10 günlük süre, kararın kesinleştiği tarihten başlar. Bu da, karar temyiz edilmiş ise, temyiz sonucunun tebliğinden; temyiz edilmemiş ise öncelikle kararın karşı tarafa tebliği ve asliye mahkemelerinde 15 günlük, sulh mahkemelerinde 8 günlük temyiz süresinin dolmasından itibaren başlar.
Yalnız dikkat edilecek husus, karşı tarafa tebliğ edilen evrakın dosyasına dönüşü geçikebileceğinden ve tebliğ tarihini geç öğrenmiş olabileceğimizden 10 günlük süreyi kaçırabiliriz. Bu nedenle, ertesi günü tebligatın ulaştığını var sayarak temyiz süresini, ve onun ardından da 10 günlük süreyi hesaplayalım.
Bu durumda sayın meslektaşım, APS gönderirseniz, veya memur eliyle tebligat yaptırırsanız ihtarnameniz karşıya ulaşacaktır, süreyi kaçırmanız söz konusu olmaz.
Bir diğer husus, ihtarnamenin mutlaka noter kanalıyla yapılması gerekip gerekmediğidir. Masraflı olduğundan, zorunlu yada çok gerekli olmadıkça noter kanalıyla tebligat yaptırmaya gerek görmüyorum. APS iadeli taahhütlü gönderirseniz, ve iadeli taahhüt kartında alıcının adresinin altına : " içinde ...Mah.nin .../... sayılı dosyasının görevli mah.ye gönderilmesi için tarafıma acele .... Tl masraf ödenmesi ihtarı vardır." şeklinde uyarı ve gönderinin niteliğine dair not yazdığığınızda ispat sorununu çözmüş olmaktasınız. Özellikle müvekkillere faturaları bu şekilde göndertiyorum ve yargılamalarda geçerli.
Diğer bir husus da, müvekkillerinizin hepsine göndermeniz gerek.
Kolay gelsin, sevgiyle, sağlıcakla kalın