Mesajı Okuyun
Old 25-06-2009, 12:54   #3
Av.Mehmet Saim Dikici

Alıntı:
Yazan avzeynepcan
Herkese iyi çalışmalar

müvekkil şirket bir benzin istasyonu açmak için arsa sahibi ile kira kontratı yapıyor, daha sonra benzin istasyonu çin gerekli alt yapı ve binalar arsanın üzerine inşa ediliyor, bu sırada arsa sahibi kiranın ödenmemesine dayanarak müvekkil şirket aleyhine tahliye davası açıyor ve davayı kazanıyor. Kararda arsaının tahliye edilmesine karar verilyor.
Bu durumda müvekkil şirketin yatırmları nedeniyle arsanın rayiç değeri artmış oluyor, Burda benden talep edilen yaklaşık 400 milyar değerinde yapılan masrafın arsa sahibinden geri alınması, ben öncelikle burda bir delil tespiti yaptırıp yapılan masrafın ve arsada meydana gelen değer artışının tespit edilmesi gerektiğini düşünüyorum, bu konuda fikri olan meslektaşlarımın görüşlerini bekliyorum

teşekür ederim

Sayın meslektaşım,

Yukarıda Sayın Hasan Bey'in eklediği Yargıtay kararlarından da anlaşılacağı üzere; yapılan masrafların müvekkiliniz tarafından yapıldığını ispatlamanız koşuluyla; masrafları sebepsiz zenginleşme hükümleri dairesinde talep etmeniz mümkündür.

Sizin de belirttiğiniz gibi öncelikle mecurun mevcut durumunu ortaya koyup, davada delil oluşturmak amacıyla "tespit" yaptırabileceğiniz gibi yapılan masraflar neticesinde arsanın kazandığı değeri bir başka deyişle kiralayanın sebepsiz zenginleştiği tutarı tespit ettirmeniz de mümkündür.