Mesajı Okuyun
Old 24-06-2009, 18:32   #2
Konuk

Varsayılan anket katılımı

1. istanbul
2. 2 yıl önce boşanma davası açtığımda internette araştırma yaparken siteyi buldum. ama kahdemi siteyi kurcalarken daha sonra keşfettim.
3. Eğer internet üzerinden düşünürsek, bizim gibi hukuk mücadelesi veren kadınlar için sanal alemde bir numaralı desteksiniz. 2 yıldır süren araştırmalarım esnasında dönüp dolaşıp geldiğim yer bu site. Hiçbir site gerçek anlamda hukukçular tarafından bu kadar ciddi konumda değil.
Keşke televizyonlarda sizi görsek, dinlesek. Konuşmayı kesmeyen dinlemeyi bilen, bilgi sahibi sunucuların karşısında bizleri bilinçlendirseniz. Şiddet gören Kadınlarımızın ve hatta çocuklarımızın sizlere öyle ihtiyacı var ki! Ve maalesef televizyon türk insanının gözünü ayırmadığı tek mecra. Belki bir nebze olsun, kanunları öğrenir, haklarımızı savunmaya cesaret edebilir, yalnız olmadığımızı anlarız.
Kahdemin konusu olmayabilir ama üreten kadınları bir araya getiren, onlara kazanç kapısı açan, sponsorlarca desteklenen bir proje isterdim. Eğitim kursları olabilir, belli merkezlerde satış tezgahlarını kadınlarla buluşturmak, şiddet gören çocuklara psikolojik destek, çocukları biraraya getirebilecek bir danışmanlık veya klup olabilir. Genç üniversite öğrencilerini bu çocuklarla karşılaştırmak (gizli bir öğrenci/öğretmen ilişkisi yaşanır ve her iki taraf yaşam eğitimi alırlar) olabilir.
4. Kesinlikle katılmak isterim. Ama interneti kullanmayanlara nasıl erişeceksiniz ya da benim gibi her dakka internet başında olmayanlara? Mail grubu kurarak internet kullanıcısına ulaşılır ama evde oturan kadına?
Önem sırasına göre:
1. kadına yönelik şiddet ve koruma
(çünkü bu konu çok gizli aysberg gibi.)
2. aile konutu.
3. ceza kanunu ve kadın hakları
4. çocuk hakları
5. mal rejimi
ve diğerleri.
önerim:
kiracı-ev sahibi
kat mülkiyeti gibi kadınların günlük hayatta karşısına çıkabilen sorunlar.

Biraz uzun yazdım, meslek alışkanlığı
Teşekkür ediyorum, kolaylıklar diliyorum herbirinize.
Müdavim konuk Güler.