Mesajı Okuyun
Old 14-08-2006, 18:25   #2
PINAR YILMAZ

Haberi okuyunca insanın aklına iki şey geliyor ister istemez.Birincisi ;182 tane davanın 116'sını önümüzdeki yıla atan mahkemeler,ikincisi de insan ticaareti ile ilgili dava sayısının bu kadar fazla olması içler acısı bir durum tabi.
Öncelikle şu anda gündemde olan hakimlik sınavını adalet bakanlığı'mı yoksa HSYK'mı yapsın tartışmasına deinmek istiyorum.Ben önümüzde daha önemli bir sorun varken neden bu konu tartışılıyor hala anlayabilmiş değilim.182 tane davanın 116'sının ertesi yıla kalması hukuk devleti ilkesinin olmadığına bir karinedir.Bence sınavı kimin yapacağını tartışmak yerine sınavda alınacak hakim sayısını arttırmak daha mantıklı değilmi sizcede.
Gelelim ikinci meseleye ;ülkemizin acı gerçeği insan ticareti.İnsan ticareti kelimesi bile insanın tüylerini diken diken ediyor.Bu konuda gerçekten çok caydırıcı düzenlemelere ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.Bir yılda sadece bir konuyla ilgili dava sayısının bu kadar fazla olması insanlarımızın insan hakkı denen kavramından habersiz olduklarını gösterir.Daha adaletli bir hukuk sistemi ve insanlığı bilen insanlara sahip olmak dileğiyle...