Mesajı Okuyun
Old 19-06-2009, 17:38   #8
Sayın avukatım

Şöyle Sayın Suat Ergin; mayıs ayı maaş kesintisi dosyamıza gönderilmediğinden kesintiyi yapan kuruma icra dosyamızdan akıbet sorma (mayıs ayı kesintisinin neden gönderilmediği hususunda)yazısı gönderdik.Kurumdan gelen cevapta borçlunun aylık ve birikmiş nafaka borcu için icra dairesinden kendilerine yazı geldiği,nafaka alacağı öncelikli olduğundan dosyamıza kesinti yapılamayacağı bildirilmiştir.Bu noktada kesintiyi yapan kurumun kendiliğinden böyle bir uygulama yapma yetkisi varmıdır sorusu akla geliyor.Konu açılmışken bu soruma da yanıt alabilirsem sevinirimAyrıca belirtmem gerekir ki borçlunun boşanması tamamen muvaazalı olup, bizim iş bu dosya alacağımızın tahsilini önleme amaçlıdır.Zira nafakaya ilişkin söz konusu icra dosyası tarafımca incelenmiş olup, mahkeme ilamında yazılı aylık nafaka miktarının neredeyse borçlunun aylık maaşının tamamı kadar olduğunu ve boşanma davasının dosyamıza verilen muvafakatten hemen sonra açıldığını tespit etmiş bulunuyorum.Ayrıca haricen yaptığımız araştırmada borçlu ile boşandığı eşinin aynı evde yaşamaya devam ettikleri de tespit edilmiştir.Benim yanıt aradığım asıl soru borçlunun çalıştığı kurumdan 3 ayda bir aldığı ikramiyelerin de birikmiş nafaka için kesilip kesilmeyeceğidir.Birikmiş nafakaların da öncelikli olup olmadığı sorusunun cevabı bu nedenle tarafımızca önem arz etmektedir.Umarım cevap aradığım konu hakkında sizi aydınlatabilmişimdirTeşekkürler...