Mesajı Okuyun
Old 11-06-2009, 01:00   #3
*sinequanon*

 
Varsayılan

Her ne kadar idari işlem ve eylemlerden kaynaklanan uyuşmazlıklar idari yargının görev alanına girse de hukukumuzdaki her kural gibi bu kuralın da istisnaları vardır ve tapu sicilinden kaynaklanan uyuşmazlıklar da bu istisnalar arasındadır.Yani bu uyuşmazlıklar adli yargıda çözümlenir.

Tapu memuru icra müdürlüğüne ait zimmet defterine (veya posta yoluyla) müzekkerenin geldiği tarih ve saati yazıp imzasını da atarak resmi evrakı teslim aldıktan sonra Tapu Sicil Tüzüğü md. 22/1-c ve 22/2'ye uygun bir şekilde (yani tarih ve saatini de) bu evrakı yevmiye defterine kaydetmek zorundadır.22/5'de de belirtildiği gibi "Tapu sicili üzerinde kayıtlı hakların birbirlerine üstünlüğü, bu deftere yazım tarih ve sıra numarasına göre belirlenir."Aynı tüzüğün 59. maddesine göre bu şerh tapu kütüğünün o gayrimenkule ait sayfasında şerhler hanesine konusu,süresi,tarihi ve yevmiye numarası ile kaydedilir.

TCK md. 257 uyarınca tapu memuru hakkında suç duyurusu+tazminat(zarar şartı gerçekleşmişse)+tapu iptali ve tescilin düzeltilmesi davası(kötü niyet ispatı) gereklidir diye düşünüyorum.Aşağıdaki linke de bakmanızı öneririm.

http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=29142

Saygılar