Mesajı Okuyun
Old 11-06-2009, 00:26   #18
avayhan

Forumun ilk mesajında edinilmiş mallara ilişkin açılan bir davadan bahsediliyor.. Şimdi size bir soru soruyorum... Ölümle birlikte edinilmiş mallara katılma rejimi sona erer ve rejimin tasfiyesi gerekir. Pekala ben bugün gitsem bi verasetname alsam sulh hukuk mahkemesinden ve tapudan da malları intikal ettirsem mirasçılara buna engel var mı? Yok... E peki mirasçılar arasında eş de olsa ve bu verasetname düzenlemesi ile başlayan ve intikalle sonuçlanan işlem ne kadar doğru.. Bu işlemleri yapmak için eşin katılımına ihtiyaç yok. Bu işlemler bittikten sonra eş ne yapacak.. Hızlı olan mı kazanıyor? Yoksa hakkı olan mı? Kanunu yapıyorsunuz eşin hakkını korumak için, ama nedense bu konuda usul hukuku anlamında bir düzenleme yok. Ne komik. Yanılıyorsam lütfen beni aydınlatın.. İlk mesajda sulh hukuk mahkemesindeki dava dahi reddedilmiş; ortada bir boşanma davası varken ve mal rejimi boşanma davasının açıldığı tarih itibariyle sona erecekken sulh hukuk mahkemesinin her ne kadar redle sonuçlanmış olsa dahi kesinleşmeyen bir boşanma davasının varlığını dikkate alarak gerekli tedbirleri alması gerekmez mi? Bence meslek içi eğitim önemli arkadaşlar... Kanunların uygulandığı davalar sonucu verilen ilamlar yargıtaya gelmeden, meslek içi eğitim yoluyla önce yeni kanun üzerine bir eğitim verilip, tartışma ortamı açılmamamlı mı? Yorumunuza bırakıyorum...