Mesajı Okuyun
Old 07-06-2009, 16:32   #12
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan aynur2075
Avukatlık büromu yeni açtım, tecrübeli meslektaşların tahmin ettikleri gibi şimdilik boş vaktim oluyor. Bu boş vakitlerimde bilgimi arttırmak istediğimden bu hususta nasıl bir yol takip etmek lazım diye çok kafa yordum, doğru yol nedir ne değildir diye düşünüyorum ; kitaplara dalmak mı (ki hukuk çok geniş bir alan , çok fazla kitap var, ayrıca yeni olduğumuz için alan seçme şansımız da olmuyor, her şeyi bilmek zorunda gibi hissediyoruz. ) , Yargıtay kararlarını okumak mı? Bu aşamada yapılması gerekenler nelerdir tecrübelerinizi paylaşırsanız gerçekten çok sevinirim.

Hukuk Metodolojisini bir kez daha (mutlaka) okumanızı tavsiye ederim. Hukukta bilginin doğru kullanılması çok önemlidir. Günümüzde bilgiye ulaşmak artık çok kolay. Bilgi açığınızı zaman içinde kapatabilirsiniz, ancak doğru düşünmeyi ve doğru yorumlamayı içtihatları tarayarak sağlayamazsınız.

Bu nedenle, olaylara bakış açınızı herkesten farklı kılacak metodolojiye ulaşmak için çabalamalısınız ki, bu da zamanla olur!

Kendinize güvenin, ancak asla ben avukat oldum demeyin!

Hiç birimiz gerçek manada avukat değiliz.

Bunu yıllar önce, 1996'da Almanya'dan İstanbul'a gelen ve o da benim yaşlarda olan bir Alman meslektaşımızı tanıyınca anlamıştım. Çalışma şekli, olaylara hakimiyeti, 4 dili çok iyi derecede bilmesi ve doğal olarak mesleğinin de kendisine sağladıkları karşısında biz gerçekten avukat mıyız diye kuşkuya düşmüştüm!

Çok çalışmamız lazım çook! Sizin işin başında bunu görmeniz ve sorgulamanız sizin adınıza büyük bir artıdır. 20-30 yıl geçirdiği halde hala durumun farkında olmayanları görünce, sizin önünüzün açık olduğu/olacağı inancı oluştu, bende.

Yolunuz açık olsun.