 |
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan Engin Özoğul |
 |
|
|
|
|
|
|
Benzer forumlarda meslektaşlarımızın yaşadığı sıkıntılar üzerinde düşünmüştük. Örneğin bu yönde bir sıkıntıyı Jeanne D'arc yaşamıştı.
|
|
 |
|
 |
|
Bu forumu hatırlattığın için teşekkür ederim. Ben bu forumu unutmuştum. Sanırım, buraya yazdığım düşünceler de, oradaki mesajlardan aklımda kalmış:
|
|
|
|
Bunu Doç.Dr.Cevdet İlhan Günay (Yargıtay 9.Hukuk Dairesi Üyesi) da İş Kanunu şerhi 2006 tarihli kitabının 1.cildinin 904. sayfasında aynen şöyle anlatmakta:
"Uygulamada kesinleşen mahkeme kararının tebliğ edileceğine dair medeni usul kanunlarımızda ya da icra mevzuatımızda bir hüküm bulunmamaktadır. İş Kanununda da bu konuda hüküm bulunmamakla birlikte, 10 iş günlük süre kesinleşen kararın tebliğinden itibaren işlemeye başlayacağından, iş mahkemelerince kesinleşen kararların tebliği için de , özellikle davacı taraftan önceden tebligat masraflarının alınarak, taraflara tebligat yapılması ile, tebliğ tarihi konusundaki olası uyuşmazlıkların önüne geçilmesi sağlanabilecektir. Tebligatın karar bekletilmeden yapılarak, işçi ile işverenin mahkeme kararı karşısında ortaya koyacakları tavrın bir an önce belirgin hale gelmesi, yargılamanın seri ve kısa sonuçlandırılmasını öngören kanunun amacına da uygun olacaktır. AYRICA kesinleşen kararın sadece işçiye değil, işverene de tebliğ edilmesinin, işverenin işe başlatma yükümlülüğünü öğrenmesi bakımından yararlı olacağını düşünüyoruz"
|
|
 |
|
 |
|
Saygılar,