27-05-2009, 09:25
|
|
|
İçtihad Arıyorum
Öncelikle herkese iyi çalışlalar diliyorum.Alacaklı vekili olarak taraf olduğumuz bir dosyadaki redihli aracın satışı sebebiyle yapılan ihale ilanlarında aracın KDV oranının %1 olarak yazılması gerekirken yanlışlıkla %18 olarak yazılmış olması sebebiyle borçlu taraf ihale ilanında KDV oranının yanlış gösterilmiş olması gerekçesiyle İhalenin feshi için dava açtı. Yaptığım araştırmalar sonucu satış ilanında KDV oranını yanlış gösterilmesinin ihalenin feshi sebebi olamayacağına dair iki adet içtihat numarası buldum. Bunlar 12 HD.nin 1.10.2004 Tarih, E:19087, K: 20748 ve yine 12.HD.nin 08.06.2001 Tarih, E:8852, K:10299, tarihli içtihatları.
sizlerden ricam bu içtihatlara sahip olan arkadaşlarımızdan bu içtihatları gönderebilirler mi ve yine ihale ilanında KDV oranının yanlış gösterilmesinin ihalenin feshi sebebi olmayacağına dair yakın tarihli içtihat var mı varsa bu içtihatlarıda bizimle paylaşırsanız mutlu olurum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim. Av.Tuncer Yılmaz
|