25-05-2009, 08:27
|
|
|
Ceza davasında anlaşırsam ne olur
Merhaba,
Eşimle yaşadığımız bir tartışma sonrası karakolluk olduk ve bu olay sonrasında oğlumu da yanıma alarak ailemin yanına taşındım.İkimizde birbirimizden şikayetçi olduk.Hem onun hemde benim hayati tehlikesi olmayacak yaralanmaları vardır şeklinde adli tıp raporumuz var.Ben bu tartışma sonrası eşime boşanma davası açtım ve dava sürüyor muhtemelen önümüzdeki birkaç duruşma içinde dava sonuçlanacak.Ancak savcılık ikimiz hakkında ceza davası açtı.İlk duruşma yapıldı.Hakimin söylediğine gore bilmiyorum belki bizi anlaşmaya zorlamak için de söylemiş olabilir ikimizinde ceza alacağını söyledi.Bende bunun üzerine eşimle konuşup anlaşmak istediğimi söyledim, zaten oda anlaşmak istiyor.Ancak boşanma davasındaki avukatım bu dava da anlaşmamız durumunda onu affetmiş olacağımı bu nedenle boşanma davasında zor duruma düşeceğimi söyledi.Ceza davasından vazgeçme nedenim eğer ceza alırsam sabıka kaydım olacak ve zaten bir bayan olarak iş bulmakta zorlanırken buda şartları daha da zorlaştıracak.
Sormak istediğim avukatım bu konuda haklımı?Ceza davasından anlaşıp vazgeçersem boşanma davasına konu olan bu olay için de mi eşimi affetmiş olacağım?Bu durumda eşimden boşanma zorlaşırmı ya da bu olay alacağım nafaka, tazminat konularını etkilermi?
Lütfen yardım edin.
|