20-05-2009, 12:16
|
|
|
ÖlÜ Davaliya Muhtara Teblİg Netİcesİ Taraf TeŞkİlİ
Merhabalar sevgili meslekdaşlarım. Şu ara içinden çıkamadıgım bir durumdayım. Fikir ve tecrübelerinize ihtiyacım var.Cevap verirseniz sevinirim.
Ortaklıgın giderilmesi davasında tapuda malik gözüken şahıslara dava yöneltiliyor. Bir kısım davalılara muhtara teblig şeklinde tebligat yapılıyor.Neticede taraf teşkili usulen sağlanıyor ve dava ortaklıgın satış yoluyla giderilmesi için şeklinde karara çıkıyor. kararı kesinleştirmek adına gerekçeli kararın taraflara tebligini talep ediyorum. Tebligatlar davalılara çıakrılıyor ancak bir davalıya çıkarılan tebligat iade geliyor. Tebligatda şahsın öldügü beyan ediliyor. Bende veraset ilamını çıkararak gerekçeli kararı misarcılara teblig edeyim diyorum ama davalının nufus kaydını çıkarırken şahsın dava tarihimizden çok önce yani 2003 yılında öldügünü ögreniyorum.
Bu durumda davamız ölü şahsa karşı açılmış ve mirascılarını davaya dahil etmeden karara baglanmış olmaktadır. Bu durumda benim hiç bir kusurum olmadıgı kanaatindeyim çünkü şahsın öldügünü bilmem mümkün degil. Ne yapmamı önerirsiniz. bu kararı nasıl kesinleştirecegim acaba ben?
|