Mesajı Okuyun
Old 20-05-2009, 01:26   #1
Av.Furkan Kamalak

Varsayılan Avukatlık Görevini Kötüye Kullanma

Değerli meslektaşlarım,şuan elimde iki ayrı dosya var.İkisi de esas olarak aynı noktaya;avukatın mesleğini kötüye kullanmasına dayanıyor.
Birinci olayda boşanma avukatı olan meslektaşımız mahkemenin çocuk için bağlamış olduğu nafakayı,müvekkilden habersiz biçimde icraya koyuyor,borçlu düzenli olarak borcu yatırıyor.Meslektaşımız da bu paraları bir güzel alıp yiyiyor.Daha sonra alacaklı bize vekalet veriyor,nafaka için icra takibi başlatıyoruz ve mükerrer takip sonucu durum ortaya çıkıyor.Sayın (!) meslektaşımız "para biriksin de öyle vereyim dedim" gibi gayri ahlaki ve saçma sapan bir açıklama ile kendini savunuyor.
İkinci olayımızda ise başka bir meslektaşımız bir borç için haricen tahsilat yapıyor ve bu durumu icra dosyasına yansıtmıyor.Borçlu(A) ve eski eşiyle(B) ters düşüyor ve aralarında oluşan gerginlikten ötürü durumu intikam alma şekline getiriyor.Borçluyu bırakıp borçlunun eski eşi (B) ve (B)'nin yeni eşinin(C) evinde haciz yapıyor.
Meslektaşlarım(inanın sadece lafın gelişi söylüyorum,kesinlikle aynı mesleği yaptığımıza inanmıyorum!) için barolarına şikayet ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağım.Ancak bu konuda verilmiş hiçbir karara ulaşamadım.Numarasına ulaştığım kararlar oldu ancak karar metinlerine ulaşamadım.Elinde bu konuyla yani avukatın mesleğini kötüye kullanmasıyla,mesleğini kötüye kullanarak menfaat sağlamasıyla ilgili kararlar olan arkadaşlar bunu paylaşırlarsa gerçekten çok mutlu olurum.Mesleğini ahlakıyla ve gerçekten hakkını vererek yapan tüm meslektaşlarıma sonsuz saygılarımla.