Mesajı Okuyun
Old 18-05-2009, 14:37   #2
üye8180

 
Varsayılan

Sayın Konuk, öncelikle şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Hayat sizin hayatınızdır. Hiç kimsenin, buna aileniz de dahildir, sizi bu derece hırpalayan, insanlık onurunuzu çiğneyen bir evliliğe devam etmenizi isteme hakkı bulunmamaktadır. Üniversite öğrenimine başlamış bir kadın olarak size yapılan zulme boyun eğmemeniz herşeyden önce insan olmanın gereğidir.

Evlilik içi tecavüze uğradığınız açıktır. Türk Ceza Kanunu, 102. madde gereği ' Cinsel saldırı suçu, vücuda organ sokulması suretiyle işlenmesi durumunda, yedi yıldan on iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.' Sizin durumunuzda olduğu gibi, eşe karşı işlenmesi durumunda, soruşturma ve kovuşturma, mağdurun şikayetine bağlı yapılır. Bu suçun mağduru olduğunuz için, suçun işlendiği yer Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi vererek, tecavüzcü eşinizin yetkili ve görevli Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasını sağlayabilirsiniz. Suç karşısında sessiz kalmamalısınız!

Eşinizin size karşı olan, sistematik eylemlerinin, TCK. 96. madde gereği ' Eziyet' suçunu oluşturduğunu da düşünüyorum. Eziyet çekmenize yol açacak davranışları gerçekleştiren eşiniz hakkında, yetkili ve görevli Asliye Ceza Mahkemesinde üç yıldan sekiz yıla kadar hapis talepli kamu davası açılır. Bu suç şikayete tabi olmaksızın, kolluk güçleri öğrendiği anda re'sen soruşturulmaya başlanan bir suç tipidir. Ailenizin, eşinizi suç işlemeye teşvik edici tazda söz ve eylemleri varsa, eziyet suçunda yardım eden sıfatıyla yargılanmaları mümkün olabilecektir.

İstemediğiniz bir evliliği devam ettirmenizi, hiçbir güç talep edemez. Yerleşim yeriniz veya eşinizle beraber son defa altı aydan beri birlikte oturduğunuz Aile Mahkemesinde boşanma davası açabilirsiniz. Eşiniz hakkında, en yakın, ulaşabileceğiniz Aile Mahkemesinden, Ailenin Korunması Hakkında Yasa hükümleri gereği, koruma kararı verilmesini talep edebilirsiniz. Eşinizin, korku ve sindirmeye yönelik şiddet içeren söz ve eylemlerine derhal son vermesi, evden uzaklaştırılması ve diğer tedbirleri içeren bir koruma kararı verilir. Duruşma yapılmaksızın dosya üzerinden verilen bu karara, eşinizin uymaması, yetkili Sulh Ceza Mahkemesinde 3 aydan 6 aya kadar hapis talepli yargılanmasını gerekirir.

Maddi gücünüz yoksa bulunduğunuz yer baro adli yardım servisine başvurarak, size bu davada ücretsiz avukat atanmasını talep etme hakkınız bulunmaktadır. Baro adli yardım servisleri sizler için vardır ! Mutlaka avukat yardımı almanızı öneriyoruz.