15-05-2009, 15:46
|
|
|
Vasi tayinindeki çağ dışı usulü değiştirebilir miyiz ?
Değerli meslektaşlarım bir iki gündür bir mesele ile karşı karşıyayım. Mesele şahsende beni ilgilendirdiği ve üzdüğü için bu prosedürü daha insani daha kolay ve insanları üzmeden nasıl halledebiliriz diye sizlerin de fikirlerini almak istedim. Şimdiki uygulamada bunu yapmak mümkün müdür ? Mesele şu :
Bir çoçukluk arkadaşımın beyninde 2 adet tümor oluşmuş, hastalık yaklaşık 3-4 ay önce bazı belirtilerle ortaya çıktı. Arkadaşım tedavi görüyordu ancak hastalığın ilerlemesi engellenemedi. Geçen ay emekli maaşını alan arkadaşım bu ay maaş günü geldiğinde sürekli uyku haline girdi. Şuuru yerinde değil. Kartla aldığı maaşını eşi almak istediğinde"kartınızın süresi dolmuştur" yazısı ile karşılaştığından maaşını alamadı. Şimdi arkadaşıma vasi tayin ettirmek gerekecek. Vasi tayini için mahkemeye müracaat ettiğimizde mahkeme arkadaşımı hastahaneye sevkedecek, kendisini kaleme getirmemiz ve kolunun mühürlenmesi gerekecek. Arkadaşım boylu postu kilolu bir insan 4 kişi kendisini zorlukla arabaya koyacağız. Adliyeye getireceğiz. Hadi kalemdeki arkadaşa rica ederiz, gelir araba içinde kolunu mühürler; ondan sonra kendisini hastahaneye götüreceğiz. Hastahane de bir sürü çile ve işkence. Arabadan 4 kişi çıkar heyetin karşısına çıkar. Bunu düşünmek bile insanı yoruyor.
Halbuki adliyeden bir kişi gidip bu şahsın koluna mühürü bassa, yine bir yazı ile hastahaneye müracaat edilip, hastahanenin görevlendireceği bir doktor gelip hastayı evde görse, zaten hastanın geçmişteki muayene ve tetkike ilişkin raporlar da var. Bu doktorun vereceği ön rapor doğrultusunda bir heyet raporu verilse hem hasta, hem hasta yakınları üzülüp, yorulmasa; hem de bir işten ziyade bir arkadaşınıza yapacağınız son yardım ve hizmet olarak siz de
bu sıkıntıları yaşamasanız güzel olmaz mı ? Bugünki sistem de bunu yapmak mümkün olur mu sizce ? veya bu sistemi geliştirmek için biz avukatlar birşeyler yapabilir miyiz ? katkıda bulunan meslektaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum.
|