Mesajı Okuyun
Old 14-05-2009, 16:56   #5
Av.YBayrak

Sevgili meslektaşım;
1) Süreler tefhim yada tebliğ ile başlar; ancak her halükarda tefhim veya tebliği takip eden gün başlar.
2) Öncelikle, karar temyize mi tabi, yoksa itiraza mı. Hüküm adli para cezası olduğu için bu hususa dikkat etmeniz için bunu belirtiyorum. Duruşma tutanağında da belirtilir ancak, yanlışlık olmaması için dikkat edin derim.
3) Süre tutum dilekçesi diye verdiğimiz dilekçe, temyiz/ve itiraz dilekçelerinin bizzat kendisidir, ve . Yasada ayrı bir temyiz/itiraz kanun yolu süre tutum dilekçesi söz konusu değildir. Gerekçeli karara karşı verilen dilekçe ise, temyiz gerekçelerimizi anlattığımız dilekçedir. Bu 2. dilekçenin verilmesi zorunlu değildir, fakat dava aleyhine sonuçlanan taraf vekili/müdafii, temyiz/itiraz dilekçesi vermek zorundadır. "Kararı kanuna ve hukuka aykırı bulduğumuzdan, ayrıca temyiz etme zorunluluğumuzdan dolayı kararı temyiz/itiraz ediyoruz" diye yazdığınızda yeterlidir.
Müvekkilden temyiz/itiraz edilmemesi için yazılı muvafakat, talep almadıkça temyiz/itiraz vekilin görevi kapsamındadır, aksi halde disiplin suçu oluşturması yanında, görevi ihmal suçu oluşturmaktadır.