|
|
|
|
Sayın Alphukuk, evin ortak ihtiyaçlarına yönelik olağan veya olağanüstü olmak üzere fakat birlikte karar alınarak yine ailenin ihtiyaçlarına yönelik bir sözleşmeden doğan borçtan dolayı eşler müteselsilen sorumlu değiller mi?
|
|
 |
|
 |
|
MK 189 ''Birliği temsil yetkisinin kullanıldığı hallerde, eşler üçüncü kişilere karşı müteselsilen sorumlu olurlar.'' İlgili madde bu olsa gerek.İşin kötü tarafı KAZANCI da madde ile ilgili yargıtay kararına da rastlamadım.
Eşimle birlikte araba almaya karar veriyoruz ve birlikte almaya gittiğimiz arabayı eşim kendi adına alıyor ve senetleri de imzalıyor. Eşimin (benim üzerime olan konut üzerinde) aile konutu şerhi var.Bu arabanın borcundan dolayı benim adıma kayıtlı (ve fakat eşimin adına da aile konutu şerhi olan) evime haciz konulması ve hatta bu borç ilişkisinden müteselsil sorumlu olmam mantklı gelmiyor.Mütesesil sorumluluk var ise bu durumda aile konutu şerhine dahi gerek olmadan direk benim tapuma eşimin araba borcundan dolayı haciz konulması imza koymadığım borç ilişkisinde müteselsil sorumlu olmam bana mantıklı gelmiyor.Bu türlü bir uygulama ile karşılaşmadığım için konuya ilgi duydum.İyi çalışmalar