Mesajı Okuyun
Old 13-05-2009, 09:15   #6
Av.Mehmet Saim Dikici

Alıntı:
Yazan Av.Atılgan Barış YÖRÜK
Soruyu şu şekilde revize edersek.

Ortak olması nedeniyle genel kurul üyesi sıfıtana haiz ancak hiç bir yönetim yetkisi bulunmayan üyenin, fabrika sınırları içine girmesi için bir başka kişiye verdiği izin, yönetim kurulunun bu kişinin girişini yasaklamış olmasına rağmen TCK 116/3 de ifadesini bulan geçerli bir rıza sayılabilir mi?

Alıntı:
Sizinle aynı görüşleri paylaşmamıza rağmen, kapı güvenliğinin uyarı ve ikazlarına rağmen tehdit kullanmak suretiyle içeriye girmeyi sürdüren ortak hakkında yaptığımız iş yeri dokunulmazlığını ihlal suçlaması ile ilgili olarak c.savcısı bizimle aynı görüşü paylaşmıyor. TCK 116/3 kapsamında girebileceği düşüncesinde.

Bu nedenle C.savcısının önüne koymak için birşeyler arıyorum.

Yönetimin "bir başka kişiye" verdiği iznin, girmesini istemediğiniz paysahibine hiç bir tesiri olmaz. Kanaatimce Anonim şirketler bakımından, paysahipliği sıfatı tek başına "ortak kullanılan işyeri" kapsamında değerlendirilemez ve bu bağlamda TCK.116/3 tatbik edilemez. Sayın Savcının önüne belge değil de bir Anonim Şirketler Hukuku kitabı koyarsanız -belki- daha çabuk sonuca ulaşabilirsiniz.