Mesajı Okuyun
Old 07-05-2009, 08:16   #13
Adli Tip

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Cihat BİNGÖL
Sadece sürekli olarak sözlü olarak müvekkile bu isnatlar iletilmiş.

Sayın Av. Cihat BİNGÖL;

Benim konuya ilişkin düşüncelerim şu şekildedir:

1- Bildiğiniz üzere, hakkında beraat kararı verilen her sanık ya da takipsizlik kararı verilen her şüpheli manevi tazminata hak kazanamamaktadır. Burada da aynı mantıkla hareket etmek gerekir. Ortada şüpheye mahal verecek hiç bir durum yokken, kötü niyetli olarak müvekkilinize bir suç isnat edilmesi ayrı bir şeydir, yapılan teftişin sonucunda herhangi bir usulsüzlüğün tespit edilememiş olması ayrı bir şeydir.

2- 24/II-b ve c'nin son cümlesi de olaya tatbik edilebilir. Bu halde bu halde müvekkiliniz kıdem tazminatını talep edebilir.

3- Mobbing’le ilgili olarak öğretide belirtilen kriterler arasında psikolojik tacizin uzun süreli ve sistemli bir şekilde yürütülmesi, taraflar arasındaki eşitsiz güç ilişkisine dayanması sayılmaktadır. Bu itibarla, teftiş uzun süre önce tamamlanmış ve herhangi bir usulsüzlüğe rastlanmamış olmasına rağmen, müfettişin müvekkilinizle ilgili sözler sarf etmesi bence mobbing olarak değerlendirilebilir. Ancak teftiş süresince ya da akabindeki çok kısa sürede şüphenin dile getirilmesi mobbing olarak değerlendirilmeyebilir.

3- Netice itibariyle söz konusu olan, sonuçları çok net bir şekilde öngörülebilecek bir uyuşmazlık değildir. Ben sizin yerinizde olsam, hem kıdem tazminatı için hem de manevi tazminat için dava açıp şansımı denerdim.


Saygılarımla,