Mesajı Okuyun
Old 06-05-2009, 19:08   #3
Gemici

 
Varsayılan

Alıntı:
TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN
Kanun Numarası: 4077

Madde 9 - (Değişik madde: 06/03/2003 - 4822 S.K./13. md.)
Kapıdan satış sözleşmelerinde, sözleşmede bulunması gereken diğer unsurlara ilave olarak mal veya hizmetin nitelik ve niceliğine ilişkin açıklayıcı bilgiler, cayma bildiriminin yapılacağı açık adres ve en az on altı punto ve koyu siyah harflerle yazılmış aşağıdaki ibare yer almak zorundadır:

Tüketicinin hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin teslim aldığı veya sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren yedi gün içerisinde malı veya hizmeti reddederek sözleşmeden cayma hakkının var olduğunu ve cayma bildiriminin satıcı/sağlayıcıya ulaşması tarihinden itibaren malı geri almayı taahhüt ederiz.
Tüketici, sahip olduğu haklarının da yazılı bulunduğu sözleşmeyi imzalar ve kendi el yazısı ile tarihini yazar. Satıcı veya sağlayıcı, bu bilgilerin sözleşmede yer almasını sağlamak ve taraflar arasında akdedilen sözleşmenin bir nüshasını tüketiciye vermekle yükümlüdür.
Bu madde hükümlerine göre düzenlenmiş bir sözleşmenin ve malın tüketiciye teslim edildiğini ispat satıcıya veya sağlayıcıya aittir. Aksi takdirde, tüketici cayma hakkını kullanmak için yedi günlük süre ile bağlı değildir.

Madde 9 da altını çizdiğim ve kalın harflerle belirttiğim koşullar gerçekleşmişse, kapıdan satış sözleşmesine dayanarak, daha doğrusu TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN hükümlerine dayanarak herhangi bir sonuç alınabileceğini zannetmiyorum. Kanun 'cayma bildiriminin yapılacağı açık adres' demekle cayma hakkının yazılı olarak yapılması gerektiğini vurgulamış benim düşünceme göre.


Saygılarımla