Mesajı Okuyun
Old 03-05-2009, 21:35   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı;

Alıntı:
boşanırken mahkemede oturdugumuz evi bana bıraktığını beyan edip kayıt altına aldırdı

Mahkemede size ait olduğu beyan ve ikrar edilen evle ilgili olarak, boşanma kararınınızda da ilgili bir hüküm olup olmadığına bakılmasında yarar vardır.

İlamın doğrudan gereği tapu müdürlüğünden istenebilir.

Alıntı:
ev tapuları dagıtılmaya başlanınca üzerime almak istediğimde eski borcları yüzünden evde borç gözüküyor şu an ev hala eşimin üzerinde ve tapu alamıyorum

Bu cümlenizden de ev ve tapu ile ilgili olarak mutlaka doğrudan bir avukatın desteğine ihtiyacınız olduğu ortaya çıkmaktadır.

Ev tapuları nasıl dağıtılıyor, tapusuz ev üzerine nasıl haciz şerhi işlenmiş, veya mevcut durum itibarı ile, üzerindeki borçlar ile evi mülkiyetinize geçirebilmeniz olanaklıdır veya eşiniz mevcut borçları temizleyip mülkiyeti size bu şekilde nakil de edebilir.

Şunu belirtelim ki, evin mülkiyetinin tarafınıza devrinden önce geçerli takip ile yasal hacizler aynen kalacaktır.

Ancak mülkiyeti üzerinize alabildikten sonra eşinizin borcu için bu evin üzerine BAŞKACA haciz işlemi uygulanamayacaktır.

Alıntı:
boşanmış olmamıza ragmen hala bizimle bu evde yaşayıp alacaklılarını bana yönlendiriyor bana hiç bir yardımıda olmamasına ragmen korkuyorum bu konuda en az zarar görerek ne yapabilirim şimdiden teşekkür ederim saygılar

Sayın Katılımcı;

Eğer eski eşiniz tarafından şiddete uğruyor ya da tehdit ediliyor iseniz bununla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılıklarına şikayette bulunabilirsiniz.

Yine her ne kadar boşanmış olsanız da, yine şiddet var ise, en yakın aile mahkemesinden korunma TEDBİR kararları alınmasını isteyebilirsiniz.

Alıntı:
Türk Medenî Kanununda öngörülen tedbirlerden ayrı olarak, eşlerden birinin veya çocukların veya aynı çatı altında yaşayan diğer aile bireylerinden birinin veya mahkemece ayrılık kararı verilen veya yasal olarak ayrı yaşama hakkı olan veya evli olmalarına rağmen fiilen ayrı yaşayan aile bireylerinden birinin aile içi şiddete maruz kaldığını kendilerinin veya Cumhuriyet Başsavcılığının bildirmesi üzerine Aile Mahkemesi Hâkimi meselenin mahiyetini göz önünde bulundurarak re'sen aşağıda sayılan tedbirlerden bir ya da birkaçına birlikte veya uygun göreceği benzeri başka tedbirlere de hükmedebilir:

Kusurlu eşin veya diğer aile bireyinin;

a) Aile bireylerine karşı şiddete veya korkuya yönelik söz ve davranışlarda bulunmaması,

b) Müşterek evden uzaklaştırılarak bu evin diğer aile bireylerine tahsisi ile bu bireylerin
birlikte ya da ayrı oturmakta olduğu eve veya işyerlerine yaklaşmaması,

c) Aile bireylerinin eşyalarına zarar vermemesi,

ç) Aile bireylerini iletişim araçları ile rahatsız etmemesi,

d) Varsa silah veya benzeri araçlarını genel kolluk kuvvetlerine teslim etmesi,

e) Alkollü veya uyuşturucu herhangi bir madde kullanılmış olarak şiddet mağdurunun yaşamakta olduğu konuta veya işyerine gelmemesi veya bu yerlerde bu maddeleri kullanmaması,

f) Bir sağlık kuruluşuna muayene veya tedavi için başvurması.

Yukarıdaki hükümlerin uygulanması amacıyla öngörülen süre altı ayı geçemez ve kararda hükmolunan tedbirlere aykırı davranılması halinde tutuklanacağı ve hakkında hapis cezasına hükmedileceği hususu şiddet uygulayan eş veya diğer aile bireyine ihtar olunur.


Tüm bunların dışında; boşanma dosya ve kararınızın, gayrımenkulün tapu kaydının ve ilgili icra dosyalarının bir AVUKAT tarafından DOĞRUDAN incelenmesinde yarar vardır.

Saygılarımızla.