02-05-2009, 16:53
|
|
|
Sanığın suçu inkar etmiş olması/ İndirim uygulanmaması
Değerli meslektaşlarım
Asliye ceza mahkemesinde görülen bir dava sonucunda müdafii olduğum sanık 1 yıl 6 ay hapis cezası aldı.Fakat mahkeme sanığın somut olayı değiştirmeye ve mahkemeyi yanıltmaya çalıştığı ve ayrıca pişmanlık göstermediği,kişilik özellikleri bakımından ileride suç işlemeyeceği yönünde mahkemede kanaat oluşmadığı gerekçesi ile TCK 62.maddeyi uygulamadığı gibi cezanın ertelenmesine ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermedi.
dosya kapsamında sanığın bu nitelikte kabul edilebilecek her hangi bir davranışı ve beyanı olmadığı anlaşılıyor.Mahkemenin bu şekilde karar vermiş olmasının nedeni sanığın atılı suçu kabul etmemiş olması.Yani ben mahkemenin tutumundan bu sonucu çıkardım.Ben şimdi kararı temyiz edeceğim ama sizlerden isteğim atılı suçun kabul edilmemesinin yukarıda sayılan yasa maddelerinin uygulanmamasına gerekçe olamayacağına dair ve sanığın duruşma sırasındaki hangi davranışlarının ve beyanlarının TCK 62.maddenin ve CMk 231.maddenin uygulanmamasına gerekçe olabileceğine dair elinizde yargıtay kararı varsa benimle paylaşmanız.Teşekkür ederim.
|