Konu
:
avukatın vek.ücr ödemesini kabul etmemesi-icra koyma konusunda ısrar etmesi
Mesajı Okuyun
29-04-2009, 16:57
#
10
Av.Ümran Ugan
Alıntı:
Yazan
Av.Suat Ergin
... Av.K. 34 üncü madde gereği,...Yine Meslek İlkeleri gereği,...hakkınızda disiplin soruşturması için, baroya şikayet edileceğinizi ihtaren bildiririm."
Bunu denerseniz, sorun kalmaz sanırım.
Yazılı kurallar var.
Alıntıladığınız yazılı kurallara göre avukatın davranışı ne suç teşkil eder ne de disiplin soruşturmasına konu edilebilir... Zira avukatın yaptığı "yasal" bir işlemdir ve takiple "yasal" hakkını almış olur...
Bana göre avukatın tavrı mesleğin itibarını zedeleyecek her türlü tutum ve davranıştan sayılmaz. Yine avukatın tavrı, yüklendiği görevi bu görevin kutsallığına yakışır bir şekilde özen, doğruluk ve onur içinde yerine getirmek ve avukatlık unvanının gerektirdiği saygı ve güvene uygun biçimde davranmak ve Türkiye Barolar Birliğince belirlenen meslek kurallarına uymakla ilgili kurallara aykırı da değildir. Meslek kurallarını uygularken geniş yorumlardan kaçınmak gerekir. Miktarı ne olursa olsun, kimse kimseyi alacağını icra yoluyla tahsil etti diye yasal anlamda yargılayamaz...
Ancak yazılı olmayan "etik" kurallara göre bu tavrı onaylarız ya da eleştiririz... Ben, eleştirenlerdenim ama saydığınız maddelere aykırı bir durum olduğu için değil, karşı taraf ödeyeceğini bildirdiği halde ısrarcı olduğu için... Peki bu suç mudur? Bana göre hayır...
Son olarak farklı bir örnekleme yaparak "yüksek meblağlı" bir vekalet ücret alacağını takip konusu yapan avukat da aynı biçimde eleştirilecek miydi diye de sormak isterim....
Av.Ümran Ugan
Üye Kimliği
Av.Ümran Ugan İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av.Ümran Ugan İsimli Üyeye Email Gönderin
Av.Ümran Ugan İsimli Üyenin İnternet Sayfası
Av.Ümran Ugan İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın