23-04-2009, 10:32
|
|
|
Sanık ile müdafiinin görüşmesine yargıç engel olabilir mi ?
Kendimiz sanık olarak yargılanırken benden uzakta olan müdafilerimden (savunmanlarımdan) birini yanıma çağırarak bilgi almak istedim. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı (Başkan), Müdafi Volkan (M1), Sanık (Ben) konuşmaları şöyle idi.
Ben, M1'e : Volkan bey bir şey soracaktım.M1, sanığın yanına gelerek elini ağzına koyup fısıltılı biçimde müvekkili Ben ile yavaşça konuşuyor. O sırada tutanağa sanığın sözlerini tekrarlayarak yazdıran Başkan sesini yükseltiyor.
Başkan : Sanıkla görüşemezsiniz, mahkemeden izin almadınız, mahkeme de izin vermedi.
Ben : Mesleksel olarak avukat olabilirim ancak bu mahkemede ben sanık olarak yargılanıyorum, Volkan beyefendi ise benim müdafiimdir. Benim avukatımla görüşmek için izin almama gerek yoktur, ben de izin almadım.
M1 : Sanık avukat meslektaşımın müdafisiyim, sanıkla her zaman görüşebileceğimi düşünüyorum.
Başkan : Hayır görüşemezsiniz, mahkeme izin vermiyor, sizi duruşmanın inzibatını bozmamanız için uyarıyorum.
Ben : Nasıl yani ? Siz dünya üzerinde "sanık ile müdafi görüşmesini engelleyen ilk mahkeme" mi olmak istiyorsunuz ? Buna hakkınız yoktur.
Şimdi yeniden soralım :
Sanık ile müdafiinin görüşmesine yargıç engel olabilir mi ?
Savunma makamında görev yapan tüm avukatlara saygılarımla.
Ömer KAVİLİ
Yine ve yeniden sanık
Avukat Hakları Merkezi kurucusu ve yöneticisi
" Hak, huk, HUKUK; gak, guk, GUGUK!!! "
|