Konu
:
emredici hukuk kuralına göre borç doğuran sözleşme
Mesajı Okuyun
13-04-2009, 20:10
#
2
Av.Mehmet Saim Dikici
Alıntı:
Yazan
ortaköylü
selam sevgili meslektaşlarım..hemen soru ve sorunuma değinmek istiyorum;
SErbest mimarlık yapan bir müvekkilim ,bir idare kurumundan ihale sözleşmesi ile süreli bir yapım imal işi alan bir başka mimardan bu kişinin kendisine işi yapmayı teklifi üzerine bu iş için de esasen ağır cezai şart ve gecikme cezaları da içeren bir sözleşme imzalıyor,
(NOT:fakat ihale sözleşmesinde işi alan kişi için alt yüklenicilik yasaklanmış)
fakat anlaştığı kişinin daha sonra çıkardığı mesleki zorluklar nedeniyle de işi zamanında teslim edemiyor müvekkilim.Bu kişi de kötüniyetli davranarak ağır sözleşme hükümlerini müvekkilden talep eden bir alacak davası ve tazminat davası açıyor.Burada müvekkil ile idarede iş alan yüklenicinin arasındaki sözleşmenin emredici hukuk kuralına aykırılığı nedeniyle bir savunma yapılabilir mi?
Bilgi ve ilgisi olanların dikkkatine..Ve Şimdiden teşekkürler
Sayın meslektaşım, bildiğiniz gibi "Emredici Hukuk Kaideleri" kanunlarla düzenlenir. Başka bir ifade ile (kamu veya özel nitelikli) sözleşme ile Emredici Hukuk Kaidesi tayin edilemez. Sözleşmenin taraflarını bağlayacak yasaklar sözleşmeye konabilirse de bu durum ve sözleşme hükmü, "emredici hukuk kaidesi" olarak nitelenemez, kanaatindeyim.
Av.Mehmet Saim Dikici
Üye Kimliği
Av.Mehmet Saim Dikici İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av.Mehmet Saim Dikici İsimli Üyenin İnternet Sayfası
Av.Mehmet Saim Dikici İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın