05-04-2009, 23:54
|
|
|
Sayın meslektaşlarımın düşüncelerine sygı duyarak, bir düşüncemi dile getirmek istiyorum. Acaba avrupa uyum yasaları v.s. Avrupada bir avukatın yaptığı sözleşme veya bir belge noterlerin düzenlediği evrak niteliğinde olurken; Yurdum da hala daha vukat kimliği ile banakdan para çekemiyoruz ? Yoksa bize verilen kimliklerinde mi noter tastikli olaması gerekiyor ? Bankada avukat kimliği ile para çekelim. Sonra sahte nüfus cüzdanı ile vekalet noterden çıkarılyor acaba noterler kimliğin gerçek olup olmadığını araştırma yükümlülükleri var mı ? Çok ilginç avukatın üstü aransa ne olur ?Sayın meslektaşım, bir avukatın bürosunun aranması için neden savcılık iznine ve savcı huzurunda arama yapılıyor ? Bence birazda meslektaşların kendilerini sorgularken ufkumuzu geniş tutup ben avukatım. Avukat olarak diğer insanlardan ve mesleklerden mesleki farklılığımızı anlayıp farklı düşünmesinin gerekliliğinin kaçınılmaz olduğunu idrakin de olmalıyız.
Çok acı bir gerçekki avukatın sorunları barolarca ve Barolarlar Birliğin de dile getiriliyor. Somut olarak ne çözüm getirilmiş ? Bu sorun her halde çok büyük sorun her halde. İlk önce avukat farklılığını anlayınca çözüme bence başlamış oluruz.
|