03-04-2009, 10:11
|
|
|
Bir yıl önce bir müvekkilim bana karar aşamasına gelmiş bir dosyasını temyiz etmem hususunda vekalet verdi.Ben dosyanın temyizinde de çok fazla umut bulunmadığını ama eğer çok ısrar ederse temyiz edebileceğimi sonuçta temyiz hakkının mevcudiyetini kendisine hatırlattım.Biraz da vazgeçer gider belki diye tarife üzerinden fiyatımı ve temyiz masraflarını ayrıca alacağımı belirttim.Kendisi herşeye hazır olduğunu ve temyiz etmekte kararlı olduğunu söyleyerek bana iki gün içinde istediğim ücreti ve masrafları getirdi.(HAYRET!!!)
Temyiz ettik dosyayı ve beklediğimiz gibi karar onandı.Bu defa müvekkil karar düzeltme talebinde bulunmak istediğini söyledi.Ben de yine en başta olduğu gibi davayı kazanmasının çok zor olduğunu hatırlatarak karar düzeltme talebinde bulundum.Geçenlerde karar kesinleşti.Tabiki yargıtay ikinci kez kararı onadı.Dün siteye mesajımı yazdıktan bir kaç saat sonra müvekkil yanına bir kaç tane akrabasını alarak neredeyse büroma baskına geldi.Vay efendim sen nasıl avukatsın,seni şikayet edeceğim,iki satır dilekçe yazdın benden dünyanın parasını aldın şudur budur bir hayli hadise çıkardı.Ben de eğer bir ihmalim varsa beni baroya şikayet etmesini söyledim.Hatta bir ihmalim veya kusurum bulunması halinde benden ödediği paradan daha fazlasını tazminat olarak alabileceğini söyledim.En sonunda benden ödediği parayı geri isteyince tepemin tası attı ve tartışma büyüdü.Gerisini tahmin edersiniz herhalde...
Olayın daha acı olan kısmını bu sabah öğrendim.Müvekkil yeniden gelerek dosyasını geri istedi ve beni azledeceğini söyledi.Ben de vicdanımın rahat olduğunu söyledim ve dosyasını tutanak karşılığında teslim ettim.Müvekkil bana son darbeyi vururcasına; "durumu avukat bilmem kim beye anlattım bana senin yalancı ve sahtekar olduğunu söyledi,sen zaten herkesi böyle kandırırmışsın,bana 50.000 Euro getir senin bu dava ile ilgili hiç bir sorunun kalmayacak ben temizlerim dedi."dedi.O anda beynimden vurulmuşa döndüm.Yine de içimde müvekkile karşı kalan son damla insanlık dürtüsü ile ona bu işin artık temizlenemeyeceğini hukuken bir yolun kalmadığını anlatmaya çalıştıysam da anlatamadım.Müvekkil elinde para çantası ile meslektaşımın yolunu tuttu.Kendisine hayırlı işler dilerim.
Meğer müvekkili bu denli sinirlendiren ve dolduran benim sayın meslektaşlarımdan biriymiş.Kendisi bilmem kimlerin avukatı diye nam salmış meşhuuuuur avukatlardan.Adı bende saklı kendisinin,ama yaptığını yaşına başına hiç yakıştıramıyorum bir türlü.
Gün geçtikçe içimdeki adalet duygusu daha da yaralanmakta ve ben gün geçtikçe vicdanımı ve insanlığımı evde bırakıp gelmeye başlamaktayım.
Mesleğe yeni başlayan avukat arkadaşlara duyurulur...
|