Mesajı Okuyun
Old 02-04-2009, 09:32   #3
qendal21

Alıntı:
Yazan Av. Zeynep KILIÇ
merhaba

5233 sayılı yasa gereği alacağınız banka hesaplarına aktarılmaktadır ve siz dekont karşılığı tazminatı almaktasınız. bu konuda yani dekont karşılığında parayı çeken tarafın iradesini yani faiz hakkını saklı tuttuğunu belirtmesinin mümkün olamayacağına bu nedenle faiz hakkını daha sonra talep edebileceğine ilişkin yargıtay kararı okuduğumu anımsıyorum malesef şu an karara ulaşamadım ama bulursam paylaşırım. kanaatimce parayı yeni çekmiş iseniz geç olmadan idareye , çekmiş olduğunuz parayı belirtip yatırılmayan faizni de yatırması konusunda bir yazı gönderin. iyi çalışmalar
Zeynep Hanım; öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Söz konusu Yargıtay kararına ulaşıp paylaşırsanız çok memnun kalırım. Para yaklaşık 2 yıl önce çekilmiş. bu sürenin geçmesi, faiz talebinde bir sorun yaratırmı? daha önceki araştırmamda, 5233 sayılı yasa kapsamındaki tazminata uygulanan gecikme faizine de, genel hükümler çerçevesinde, asıl alacağa uygulanan zamanaşımı süresinin uygulanacağı sonucuna vardım. Vardığım sonuç, 5233 Sayılı yasa kapsamında yapacağımız İcra Takibinde, yanlış olabilir. İtirazın iptali davasında zamanaşımı itirazı ile, davamızın reddelmesini açıkçası göze alamıyoruz. Nitekim sadece icra ve itirazın iptali davasındaki masraflarımız ciddi bir yekun tutmaktadır. bu konuda da bilgi ve görüşlerinizi paylaşırsanız minettar kalırım.
saygılarımla.