Mesajı Okuyun
Old 19-03-2009, 15:09   #1
Av.Özlem PEKSÜSLÜ

 
Varsayılan Tanık dinletmede usul

Merhaba,Asliye Ceza Mahkemesi'nde bir davam var.İçinden çıkamadım,yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sanık 15.02.2009 tarihinde eşiyle kavga etmiş.Sanık hayvanlarını çocuklarının okul masraflarını karşılamak için satmak istemiş tam satarken eşi gelmiş.Bağırmış çağırmış satılmasını istememiş.Alıcılar almaktan vazgeçmiş.Bunun üzerine müvekkil, müşteki eşini iteklemiş.Ertesi günde anlaşmışlar eşini, müvekkil sanık dayısı ve dedesiyle babasının evinin önüne kadar getirip bırakmış.Kavga çıkmasın diye kendi dedesinin isteği üzerine içeri girmemiş.

Daha sonra müşteki sanık hakkında şikayette bulunmuş.Rapor almış.İki adet rapor var.Biri 15.02.2009 tarihli diğeri 16.02.2009 tarihli.Birinde kafasında diğerinde sol el 5. parmakta şişkinlik olduğu belirtilmiş.Sanık hakkında cebir ve hile kullanarak kişiyi hürriyeti yoksun kılma yine basit yaralamadan kamu davası açılmış.Dayısı hakkında ise yine cebir ve hile kullanarak kişiyi hürriyetten yoksun kılma suçundan dava açılmış.

Ben müştekinin kafasındaki yaralanmanınve parmağındaki şişliğin 15.02.2009 tarihinde olan tartışma neticesinde meydana geldiğini iddia edicem.Parmağındaki şişlik hakkında rapor 16.02.2009 tarihinde verilmiş ama bir insanın parmağının olaydan hemen sonra şişeceğini düşünmüyorum.Müşteki kendisini sürükleyerek arabaya bindirip babasının evine getirdiklerini iddia etmiş.

Ben duruşmaya girmeden yazılı beyanlarımızı dosyaya sunmak isitiyorum.Bunun yanında da sanığın haksız tahrik altında eşini iteklediğini kanıtlamak için tanık dinletmek istiyorum.Usul konusunda yetersiz olduğum için emin olamadım.

Savunmalarımı sunduğum dilekçede tanık dinletme isteğimi belirtip duruşma günü tanığı hazır etsem olabilir mi?Tanık sadece tartışmayı duymuş.Müvekkilin iteklediğini görmemiş.Savcı da haksız tahriğin olduğundan bahsetmiş.Dinlemesini istemem gerek var mı?Diğer tanıklar sanığı oğlu ve dedesi.Dava ilk celsede biter mi?

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim...